Πόλεμος στην Ουκρανία : Ο Πούτιν έκανε τον πρόθυμο να συμβιβαστεί και η Δύση το 'χαψε γράφει Γερμανός αναλυτής

Πόλεμος στην Ουκρανία : Ο Πούτιν έκανε τον πρόθυμο να συμβιβαστεί και η Δύση το 'χαψε γράφει Γερμανός αναλυτής

«Η Δύση άφησε τον εαυτό της να τυφλωθεί» από την υποτιθέμενη προθυμία του Πούτιν να συμβιβαστεί, λέει ο Μάρκους Κάιμ

putin_speech_main
«Η Δύση άφησε τον εαυτό της να τυφλωθεί από την υποτιθέμενη προθυμία του Πούτιν να συμβιβαστεί». O Ρώσος πρόεδρος έπαιξε το δικό του ρόλο και η Δύση το 'χαψε», υποστηρίζει ο Γερμανός ειδικός σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, Μάρκους Κάιμ, εκτιμώντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ένα πολεμικό σχέδιο μεγάλης κλίμακας.

Για τον Γερμανό ειδικό σε θέματα πολιτικής ασφαλείας στο ίδρυμα «Science and Politics Foundation», «ένας γενικευμένος πόλεμος θα απαιτούσε μήνες σχεδιασμού. Η Δύση τυφλώθηκε από την υποτιθέμενη προθυμία του Πούτιν να συμβιβαστεί. Το σήμα ενότητας και αποφασιστικότητας από τη Δύση «προφανώς δεν ήταν αρκετό».

Στα μάτια του Κάιμ, είναι ξεκάθαρο ότι ο Πούτιν ενδιαφέρεται για τον πολιτικό έλεγχο της Ουκρανίας -η στρατιωτική επιχείρηση είναι ένα μέσο για να επιτύχει τον σκοπό αυτό.

«Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ένα σαφές μήνυμα στο πολεμικό του διάγγελμα. Από τη μια μίλησε για γενοκτονία στις δύο "Λαϊκές Δημοκρατίες". Από αυτό θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις θα περιοριστούν σε αυτές τις δύο περιοχές, προκειμένου να τερματιστεί η "γενοκτονία"» υπογράμμισε. Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν μίλησε και για αποστρατιωτικοποίηση ολόκληρης της Ουκρανίας. Αυτό θα σήμαινε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση.

Οι πολεμικές αυτές κινήσεις δεν είναι μία προσπάθεια του Πούτιν να αποσπάσει την προσοχή από τα εσωτερικα προβλήματα της χώρας του, όπως η χωλαίνουσα οικονομία: «Αφορά σ' ένα σχέδιο εξωτερικής πολιτικής». Γιατί το τίμημα που πληρώνει ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ υψηλό. Ο Πούτιν στοχεύει να αναδιοργανώσει την αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη. «Η Ουκρανία είναι απλώς ένα παράδειγμα. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν το κρύβει» τόνισε ο Κάιμ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή στον Ιβάν Σαββίδη για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο το 2018

Στις 8 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Οικονόμου: Η έκρηξη στις τιμές ενέργειας απαιτεί πανευρωπαϊκή λύση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης