Κρίση στην Ουκρανία: Η Σλοβακία ετοιμάζεται για ενδεχόμενη εισροή προσφύγων

Κρίση στην Ουκρανία: Η Σλοβακία ετοιμάζεται για ενδεχόμενη εισροή προσφύγων

Σε κατάσταση συναγερμού οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης – Προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών σε περίπτωση ρωσικής εισβολής

donetsk
Για το ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης προσφυγικών ροών από την Ουκρανία βρίσκεται η Σλοβακία, μετά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας αυτονομιστικών περιοχών από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Σλοβακία προετοιμάζει τις ένοπλες δυνάμεις της να βοηθήσουν σε μία εισροή προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ.

Χώρες της ανατολικής Ευρώπης κάνουν προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, στην περίπτωση μιας ρωσικής εισβολής.

Προς το παρόν, η Σλοβακία, που συνορεύει με την Ουκρανία στα ανατολικά και είναι μέλος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ δεν έχει αναφέρει καμία αυξημένη δραστηριότητα στα σύνορά της.

Σύμφωνα με τον Ναντ, η χώρα θα έχει επαρκείς δυνατότητες να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εισροή προσφύγων και αν και, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκτιμήσεις προς το παρόν, η χώρα θα είναι έτοιμη για κάθε εξέλιξη.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αύξησης της πολεμικής ετοιμότητας, όμως ο πρώτος λόγος είναι η πιθανή απειλή μετανάστευσης και όχι η απειλή του πολέμου», σημείωσε, έπειτα από μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Κρατικής Ασφαλείας της Σλοβακίας.




Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν: Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία - Οικονομικές κυρώσεις σε εταιρείες, πρόσωπα και εμπόριο


Champions League: Φαβορί η Τσέλσι κόντρα στη Λιλ, όλα ανοιχτά στο Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους


Η οικογένεια του νεκρού Βαγγέλη Μαλεσιάδα κατέθεσε αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Euroferry Olympia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης