Μπόρις Τζόνσον: Οι βρετανικές κυρώσεις θα πλήξουν πολύ σκληρά τη Ρωσία

Μπόρις Τζόνσον: Οι βρετανικές κυρώσεις θα πλήξουν πολύ σκληρά τη Ρωσία

«Η Βρετανία θα θεσπίσει ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων, επειδή «πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί η παράλογη συμπεριφορά από την πλευρά της Ρωσίας», υποστηρίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός

043_dpa-pa_220219-99-203505_dpai
«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πλέον παραβιάσει την κυριαρχία της Ουκρανίας στέλνοντας στρατεύματα», υποστηρίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον , μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης της «Cobra» - της κυβερνητικής επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου που χειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τόνισε επίσης ότι, η Βρετανία θα θεσπίσει ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων, επειδή «πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί η παράλογη συμπεριφορά από την πλευρά της Ρωσίας», όπως προσθέτει.

Υποστήριξε ακόμη ότι, «Η απομάκρυνση από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα βοηθούσε στην ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Η αστάθεια στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι «συνέπεια αυτής της αποτυχίας» να αντισταθούμε στη Ρωσία που αποφάσισε να προσαρτήσει το 2014 την Κριμαία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταφέραμε να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό αέριο σε σημαντικό βαθμό. Μόνο το 3% των προμηθειών μας σε φυσικό αέριο προέρχεται πλέον από τη Ρωσία», δηλώνει ο Τζόνσον.

O πρωθυπουργός της Βρετανίας υποστήριξε επίσης ότι οι βρετανικές κυρώσεις θα πλήξουν πολύ σκληρά τη Ρωσία.

Κλείσιμο
Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα πλήξουν τα «οικονομικά συμφέροντα που υποστηρίζουν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας».

«Θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά τη Ρωσία και υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρόκειται να κάνουμε σε περίπτωση εισβολής», αναφέρει και προσθέτει:

«Φοβάμαι ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι όντως αποφασισμένος για μία ευρείας κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία και νομίζω, ας είμαστε απολύτως σαφείς, ότι κάτι τέτοιο θα είναι απολύτως καταστροφικό».

Ειδήσεις σήμερα

Ουκρανική κρίση: Βάσεις και «ειρηνευτική δύναμη» στο Ντονμπάς σχεδιάζει ο Πούτιν – Οργή στη Δύση, ετοιμάζει κυρώσεις

Ντέμης Νικολαΐδης: Σε δείπνο με την Κατερίνα Παναγοπούλου

Περιστατικό αδιανόητης βίας στα Χανιά: Του ξερίζωσε το μάτι επειδή τον... κοίταξε στραβά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης