Η Μόσχα αποσύρει στρατεύματα από την Κριμαία, μεταδίδει το ρωσικό Interfax

Η Μόσχα αποσύρει στρατεύματα από την Κριμαία, μεταδίδει το ρωσικό Interfax

 Επέστρεψαν ήδη στη βάση τους στην Τσετσενία αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων - Νωρίτερα ο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία σχεδίαζε να εισβάλει στην Ουκρανία

25206505
Ορισμένα από τα ρωσικά στρατεύματα που συμμετείχαν σε ασκήσεις στην Κριμαία, τη χερσόνησο που η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, επέστρεψαν στη βάση τους στην Τσετσενία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία δήλωσε προ ημερών ότι κάποιοι στρατιώτες της επέστρεφαν στις βάσεις τους αφότου ολοκλήρωσαν ασκήσεις σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι η Μόσχα είχε στείλει νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Το ρωσικό πρακτορείο είχε μεταδώσει από τις 15 Φεβρουαρίου ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις ολοκληρώθηκαν και σταδιακά τα τεθωρακισμένα επιστρέφουν στις βάσεις τους. 



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως υπάρχει πλέον κάθε ένδειξη ότι η Ρωσία σχεδίαζε να εισβάλει στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο λέει ότι ο Μπάιντεν υποδαυλίζει την ένταση με τις δηλώσεις του

Κλείσιμο
Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Τζό Μπάιντεν, ότι με τις δηλώσεις του περί επικείμενης εισβολής της Ρωσίας τις επόμενες μέρες στην Ουκρανία, υποδαυλίζει την ένταση

Οι δηλώσεις που γίνονται, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να "επιτεθεί" στην Ουκρανία, κλιμακώνουν την κατάσταση, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δυστυχώς συνεχίζεται να υποδαυλίζεται η ένταση με παρόμοιες δηλώσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι μια εισβολή είναι πιθανή «μέσα στις επόμενες ημέρες».


Επιμένει και ο Μπλκίνκεν 

Επίσης ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε νωρίτερα τη Ρωσία «να εγκαταλείψει την οδό του πολέμου».

«Δεν βρίσκομαι σήμερα εδώ για να ξεκινήσω έναν πόλεμο αλλά για τον αποτρέψω» είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας ότι πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η απάντηση στις σημερινές δηλώσεις μου θα είναι νέες αρνήσεις εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης», είπε ο Αμερικανός υπουργός. «Η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει σήμερα (…) ότι «Η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία, να το πει με σαφήνεια, να το πει ξεκάθαρα σε όλον τον κόσμο και στη συνέχεια να το αποδείξει στέλνοντας τους στρατιώτες της, τα άρματα, τα αεροσκάφη, στους στρατώνες και τις βάσεις τους και στέλνοντας τους διπλωμάτες της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», συνέχισε. «Τις επόμενες ημέρες, ο κόσμος θα θυμάται αυτή τη δέσμευσή ή την άρνηση δέσμευσης», πρόσθεσε.

«Οι πληροφορίες μας δείχνουν σαφώς ότι» οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στα ουκρανικά σύνορα, «συμπεριλαμβανομένων χερσαίων δυνάμεων και αεροσκαφών, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες», είπε ο Μπλίνκεν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ' εξακολούθηση - Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

Κρίση στην Ουκρανία: «Η Ρωσία μπορεί να ψάχνει πρόσχημα για να επιτεθεί στην Ουκρανία» είπε ο Στόλτενμπεργκ

Γεωργιάδης: «Τρελαίνομαι και μόνο που το ακούω», λέει για την πρόταση Τσίπρα για «πάγωμα τιμολογίων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης