Τουρκία: Συνελήφθησαν 24 ύποπτοι για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Τουρκία: Συνελήφθησαν 24 ύποπτοι για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Ανάμεσά τους γιατροί, δάσκαλοι και αστυνομικοί - Έχουν ζητήσει την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, του «εγκεφάλου» του πραξικοπήματος

turkey33
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον 24 άτομα για τους υποτιθέμενους δεσμούς τους με το δίκτυο που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση TRT.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Σανλιούρφα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, συνελήφθησαν 16 άτομα - μεταξύ των οποίων γιατροί, δάσκαλοι και αστυνομικοί - οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν που η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Σε μία δεύτερη επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε άλλα οκτώ άτομα που φέρονται υπεύθυνα για τη «διείσδυση» του κινήματος σε αστυνομικές σχολές.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ως «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος, κατά την οποία περισσότεροι από 250 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση του Γκιουλέν, αλλά η Ουάσινγκτον είναι απρόθυμη να εκδώσει τον αυτοεξόριστο ιμάμη, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν έχει παρουσιάσει επαρκείς αποδείξεις εναντίον του.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μία τεράστια επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων γκιουλενιστών, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

H συγκλονιστική αγκαλιά ανάμεσα στη μάνα Τοπαλούδη και τη μάνα της Γαρυφαλλιάς

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς κοντά στα σύνορα με την Ρωσία - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Μέτρα για την πανδημία: Χαλάρωση εισηγείται η κυβέρνηση - Και για όρθιους η διασκέδαση - Με πληρότητα άνω του 50% τα γήπεδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης