Μονή Παναγίας Σουμελά: Μετά το πάρτι με τον DJ, τώρα, γυρίσματα ταινίας του Hollywood από τη Sony

Μονή Παναγίας Σουμελά: Μετά το πάρτι με τον DJ, τώρα, γυρίσματα ταινίας του Hollywood από τη Sony

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ  κάποιες από τις σκηνές της ταινίας δράσης με τον τίτλο «Spiral» θα πραγματοποιηθούν στο ιστορικό προσκύνημα των Ελλήνων του Πόντου

Κλειστή έως το 2018 η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα
Σε χώρο γυρισμάτων χολιγουντιανής ταινίας επιτρέπουν οι Τούρκοι να μετατραπεί η Μονή της Παναγίας Σουμελά, μετά το πάρτι με τον DJ, το οποίο μάλιστα προκάλεσε και διεθνείς αντιδράσεις. 

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα 61saat κάποιες από τις σκηνές της ταινίας δράσης της SONY με τον τίτλο «Spiral» θα πραγματοποιηθούν στο ιστορικό προσκύνημα των Ελλήνων του Πόντου. Ο προϋπολογισμός της ταινίας ανέρχεται στα 150 εκ. δολάρια, ενώ ο σκηνοθέτης της είναι βραβευμένος με 4 Oscar.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες δόθηκε άδεια για να μετατραπεί η Μονή σε... νυχτερινό κέντρο την ώρα που παραμένει κλειστή για λόγους συντήρησης. Μάλιστα τότε υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού.

Sümela Manastırı'ndaki klip çekimi kriz yarattı... Bakanlık soruşturma başlattı.


Τι υποστηρίζει ο DJ Αχμέτ Σεντέρζι

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις ο διοργανωτής, DJ Αχμέτ Σεντέρζι, είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα, υποστηρίζοντας πως : «ο ήχος ήταν σε τέτοια ένταση που δεν προκάλεσε ζημιές στο μνημείο» και πως στόχος του ήταν : «να δοθεί μία διαφορετική οπτική μέσω της μουσικής». Ο ίδιος υπενθύμισε πως αντίστοιχα βίντεο έχουν γυριστεί και αλλού, στην Τουρκία και στο εξωτερικό, και ότι το βίντεο από την Καππαδοκία είχε πάνω από 20 εκατ. προβολές. Μάλιστα προανήγγειλε ότι έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες δράσεις σε Κοτύωρα, Κερασούντα, Ρίζαιο και Άρτβίν.

Όπως έγινε γνωστό, το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκίνησε έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια να γυριστεί βίντεο κλιπ στην Παναγία Σουμελά. Το υπουργείο «φωτογραφίζει» τοπικές Αρχές της Τραπεζούντας, για την ενέργεια αυτή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο εξωτερικό.

Έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα

Συγκλονισμένη από την πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Παναγίας Σουμελά, δήλωσε πρόσφατα  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινιάζοντας την Τρίτη την έκθεση «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος – Η συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821», στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.

«Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξή του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO» αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας πως το «προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δόθηκε η άδεια στο εν λόγω συγκρότημα, καθώς η Μονή της Παναγίας Σουμελά ανοίγει μόνο για προσκυνηματικούς λόγους».



Εικόνες από το πάρτι 

Restorasyon nedeniyle ziyarete kapalı Sümela Manastırı’nda tepki çeken eğlence

Κλείσιμο
Ειδήσεις σήμερα:

H συγκλονιστική αγκαλιά ανάμεσα στη μάνα Τοπαλούδη και τη μάνα της Γαρυφαλλιάς

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς κοντά στα σύνορα με την Ρωσία - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Μέτρα για την πανδημία: Χαλάρωση εισηγείται η κυβέρνηση - Και για όρθιους η διασκέδαση - Με πληρότητα άνω του 50% τα γήπεδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης