Γερμανία: Μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου στην Ευρώπη, εκτιμά ο Αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ

Γερμανία: Μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου στην Ευρώπη, εκτιμά ο Αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ όμως ξεκαθάρισε πως «δεν αφήνουμε την Ουκρανία μόνη»

075_wlodarczyk-vicechan220211_npuK0

Μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση.

«Έχουμε μεγάλους στρατούς με τεθωρακισμένα παραταγμένους από τη μία πλευρά και από την άλλη. Είναι απολύτως ανησυχητικό και απειλητικό», επισήμανε ο κ. Χάμπεκ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα ntv/RTL. Αναφερόμενος ακόμη στην επικείμενη επίσκεψη του Καγκελάριου Όλαφ Σολτς αύριο στο Κίεβο και την Τρίτη στη Μόσχα, έκανε λόγο για δείγμα αφενός ότι «δεν αφήνουμε την Ουκρανία μόνη» και αφετέρου ότι «προσπαθούμε να χτίσουμε μια γέφυρα η οποία δεν είναι απαραίτητα ορατή αυτή τη στιγμή».

Την Τρίτη η συνάντηση Σολτς - Πουτιν

Η Γερμανία δεν αναμένει απτά αποτελέσματα από τη συνάντηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα, όμως ελπίζει να βοηθήσει στο να κατανοηθεί καλύτερα τι ελπίζει να επιτύχει με την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας, είπε σήμερα μια γερμανική κυβερνητική πηγή.

Ο Σολτς αναμένεται να ταξιδέψει την Τρίτη στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πούτιν, στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών που στοχεύουν στο να αποτρέψουν μια νέα ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.


Η πηγή είπε ότι ο Σολτς θα καταστήσει σαφές στον Ρώσο ηγέτη ότι οι Δυτικοί εταίροι παραμένουν ενωμένοι στη στάση τους ότι οποιαδήποτε επίθεση θα οδηγήσει σε «οδυνηρές, σημαντικές κυρώσεις» σε βάρος της Ρωσίας.

«Θα υπογραμμίσει, επίσης, ότι δεν είμαστε απλά έτοιμοι για διάλογο, όμως επιμένουμε στην αποκλιμάκωση και την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων, η οποία μπορεί να ερμηνευτεί μονάχα ως μια απειλή», σημείωσε η πηγή.

Ειδήσεις σήμερα:

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον 12ο εμπλεκόμενο στη δολοφονία του Άλκη - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οι προσδοκίες της Γερμανίας για τη συνάντηση του Σολτς με τον Πούτιν την ερχόμενη Τρίτη

Άγρια επίθεση δέχθηκε γυναίκα από τον σύζυγό της στο Αίγιο, την κυνηγούσε με σπασμένο γυαλί για να την σκοτώσει

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης