Βρετανία: Την προσοχή του στο ουκρανικό και όχι στο partygate στρέφει ο Τζόνσον, λέει ο υπουργός Άμυνας

Βρετανία: Την προσοχή του στο ουκρανικό και όχι στο partygate στρέφει ο Τζόνσον, λέει ο υπουργός Άμυνας

Όσο η αστυνομία ερευνά την υπόθεση των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός εστιάζει στις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας - Παρόλα αυτά, δεν θα παραλείψει να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, λέει ο  Τζέιμς Χίπεϊ

μπορις
Η προσοχή του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεν θα αποσπαστεί από το να επικεντρωθεί στις εντάσεις που επικρατούν μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας από ένα ερωτηματολόγια της αστυνομίας, που του εστάλη, σχετικά με τα πάρτι κατά τη διάρκεια των λοκντάουν στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, είπε σήμερα ένα μέλος της κυβέρνησής του.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επικοινωνεί με περισσότερους από 50 ανθρώπους, που πιστεύεται ότι παρέστησαν στα πάρτι, προκειμένου να εξηγήσουν την εμπλοκή τους. Χθες, ο εκπρόσωπος τύπου του Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε το ερωτηματολόγιο και θα το απαντήσει, όπως του έχει ζητηθεί.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα συμπληρώσει αυτό το ερωτηματολόγιο και θα το επιστρέψει στη Μητροπολιτική Αστυνομία όπως οφείλει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπεϊ στην τηλεόραση του BBC.

«Όμως, δεν πιστεύω ούτε στιγμή ότι θα του αποσπάσει την προσοχή από το να ηγηθεί της διεθνούς απάντησης σε μια εποχή οξείας γεωπολιτικής κρίσης», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
«Θα διαβάζει κάποιες πραγματικά αποκαλυπτικές ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών όλη την ημέρα, κάθε ημέρα. Εκείνος και η κυβέρνησή του βρίσκονται τώρα σε μια πολύ τακτική ρουτίνα συνεδριάσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και της ομάδας COBRA», είπε.

Η αστυνομία ερευνά 12 πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ, αφότου μια εσωτερική έρευνα κατέδειξε ότι το προσωπικό του Τζόνσον είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με κατανάλωση αλκοόλ, ενώ ο Βρετανός ηγέτης είχε παραστεί κι ο ίδιος σε κάποια από τα πάρτι.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία – 10 προφυλακισθέντες και ένα ερωτηματικό

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων

«Θα απολογηθώ εγώ που τους πήρε ο Χάρος;» - Η κυνική δήλωση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου στα Χανιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης