Τηλεφωνική επικοινωνία Σεργκέι Λαβρόφ - Άντονι Μπλίνκεν

Τηλεφωνική επικοινωνία Σεργκέι Λαβρόφ - Άντονι Μπλίνκεν

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέλουν να προκαλέσουν μια σύρραξη στην Ουκρανία με τις κατηγορίες τους περί μιας πιθανής επικείμενης ρωσικής επέμβασης

mplinken-labrof
Τηλεφωνική επικοινώνια είχαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέλουν να προκαλέσουν μια σύρραξη στην Ουκρανία με τις κατηγορίες τους περί μιας πιθανής επικείμενης ρωσικής επέμβασης.

Ακόμη «υπογράμμισε πως η εκστρατεία προπαγάνδας που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σχετικά με μια «επίθεση της Ρωσίας» εναντίον της Ουκρανίας έχει στόχο την πρόκληση, ενθαρρύνοντας τις αρχές του Κιέβου» να προσφύγουν σε μια «στρατιωτική λύση του προβλήματος του Ντονμπάς», της περιοχής της ανατολικής Ουκρανίας, στα σύνορα με τη Ρωσία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται εδώ και οκτώ χρόνια τους φιλορώσους αυτονομιστές, που στηρίζει η Μόσχα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν διαβεβαίωσε πως η διπλωματική οδός παραμένει «ανοικτή» για την αποφυγή μιας σύρραξης στην Ουκρανία, όμως θα ήταν αναγκαία μια «αποκλιμάκωση» εκ μέρους της Μόσχας, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μια εισβολή στην Ουκρανία, για την οποία κατηγορείται η Ρωσία ότι προετοιμάζει, «θα οδηγούσε σε μια αποφασιστική, μαζική και ενωμένη διατλαντική απάντηση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία – 10 προφυλακισθέντες και ένα ερωτηματικό

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων

«Θα απολογηθώ εγώ που τους πήρε ο Χάρος;» - Η κυνική δήλωση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου στα Χανιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης