Κρίση στην Ουκρανία: «Χωρίς αποτέλεσμα» οι συζητήσεις του «σχήματος της Νορμανδίας» λέει το Κρεμλίνο

Κρίση στην Ουκρανία: «Χωρίς αποτέλεσμα» οι συζητήσεις του «σχήματος της Νορμανδίας» λέει το Κρεμλίνο

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε το Κίεβο ότι κάνει τα πάντα για να μην εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του – Μίλησε για «ανικανότητα» των διαφόρων εκπροσώπων να ερμηνεύσουν με τον ίδιο τρόπο το ίδιο κείμενο 

peskov1
Χωρίς «κανένα αποτέλεσμα» ολοκληρώθηκαν οι χθεσινές συζητήσεις που έγιναν στο Βερολίνο μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας για την ουκρανική κρίση, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Γίναμε όλοι μάρτυρες ότι η συνάντηση των πολιτικών συμβούλων υπό το σχήμα της Νορμανδίας δεν κατέληξε χθες σε κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που υποστήριξε ότι υπήρξε «ανικανότητα» να αναγνώσουν «με τον ίδιο τρόπο το ίδιο κείμενο», δηλ. τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ που υπογράφτηκαν το 2015 με σκοπό να βάλουν τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει περισσότερους από 13.000 θανάτους αφότου ξέσπασε πριν από οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Δυστυχώς, η ουκρανική πλευρά κάνει τα πάντα ώστε να μην εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» στις συμφωνίες αυτές, είπε ο Πεσκόφ.

Συνομιλίες 9,5 ωρών στο «σχήμα της Νορμανδίας»

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων χωρών, που συναντώνται από το 2014 σε ένα σχήμα συζητήσεων που αποκαλείται «σχήμα της Νορμανδίας», για την ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία, είχαν την Πέμπτη στο Βερολίνο συνομιλίες επί 9.5 ώρες.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν ενώ η Ρωσία, που έχει συγκεντρώσει στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία, κατηγορείται ότι ετοιμάζει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της χώρας αυτής, κατηγορίες που απορρίπτει η Μόσχα η οποία δηλώνει ότι θέλει να διασφαλίσει την ασφάλειά της απέναντι στην εχθρικότητα του Κιέβου και του ΝΑΤΟ.

Έπειτα από ένα πολύμηνο διάλειμμα, οι συζητήσεις του σχήματος της Νορμανδίας ξεκίνησαν με μια συνάντηση στο Παρίσι στα τέλη Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών για μια αποκλιμάκωση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Γερμανία, μια νέα συνάντηση αναμένεται τον Μάρτιο.



Ειδήσεις σήμερα:

Επιδημία ιλαράς στο Αφγανιστάν προκάλεσε πάνω από 150 θανάτους - κυρίως σε παιδιά - τον Ιανουάριο


Παναγιωτόπουλος: Mετά τα Rafale και τις Belh@rra ακολουθεί η κάλυψη των αναγκών του Στρατού Ξηράς


«Δεν έχουμε επαφή μαζί του εδώ και χρόνια», λένε οι Πυξ Λαξ για τον Γιαννόπουλο που κατηγορείται για αποπλάνηση 6χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης