Κρίση στην Ουκρανία: Μετά τη Βαλτική, αμερικανικά F-15 προσγειώθηκαν και στην Πολωνία

Κρίση στην Ουκρανία: Μετά τη Βαλτική, αμερικανικά F-15 προσγειώθηκαν και στην Πολωνία

Περισσότερα αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην Πολωνία, ενισχύοντας την «ανατολική πτέρυγα» του ΝΑΤΟ

f-15_us
Αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν σήμερα σε πολωνική αεροπορική βάση, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία στην ανατολική του πτέρυγα εν μέσω των εντάσεων στην αντιπαράθεση Ουκρανίας-Ρωσίας.

Τα μαχητικά έφτασαν καθώς περισσότερα αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην Πολωνία, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να πραγματοποιεί επίσης επίσκεψη στη χώρα σε ένδειξη αλληλεγγύης.

f15_1


«Σήμερα, αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση στο Λασκ, θα υποστηρίξουν την ανατολική πτέρυγα στο πλαίσιο της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ», έγραψε με tweet του ο Μάριους Μπλάστσακ.

Ο υπουργός δεν ανέφερε τον αριθμό των F-15 που προσγειώθηκαν στη βάση. Αμερικανικά F-15 έχουν επίσης σταλεί στη Βαλτική.

f15_2
f15_3


Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο μπορεί να στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσει στη στήριξη των συμμάχων του στην Ανατολική Ευρώπη αν χρειαστεί, αφού ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ανάπτυξη 350 στρατιωτών στην Πολωνία.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν 29 κρούσματα της υποπαραλλαγής «Omicron2» στην χώρα μας

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος

Συνελήφθη ο Αλβανός φυγάς που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης