Βρετανία: Σε έξαρση ο αντισημιτισμός με ρεκόρ επιθέσεων

Βρετανία: Σε έξαρση ο αντισημιτισμός με ρεκόρ επιθέσεων

Τον περασμένο Μάιο καταγράφηκαν 661 περιστατικά αντισημιτισμού--ο υψηλότερος μηνιαίος απολογισμός--με άλλα 210 τον Ιούνιο

simitismo23
Ο αριθμός των αντισημιτικών περιστατικών στη Βρετανία έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ τον περασμένο χρόνο, γεγονός στο οποίο συνέβαλε η αντίδραση στα βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Community Security Trust (CST), ένα ίδρυμα που παρέχει στην εβραϊκή κοινότητα της Βρετανίας, η οποία αριθμεί περίπου 280.000 πολίτες, συμβουλευτικό έργο σε θέματα ασφαλείας.

Η ετήσια έκθεση του CST διαπίστωσε ότι μέσα στο 2021 καταγράφηκαν 2.255 αντισημιτικά επεισόδια, αύξηση 34% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Αυτά τα επίπεδα ρεκόρ του αντιεβραϊκού ρατσισμού, που κατήγγειλε η εβραϊκή κοινότητα στο CST και στην αστυνομία, δείχνουν πόσο δύσκολη ήταν η περασμένη χρονιά για τους εβραίους στη Βρετανία», δήλωσε ο επικεφαλής του CST, Μαρκ Γκάρντνερ.

Ο αριθμός των περιστατικών βίας κορυφώθηκε όταν αυξήθηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στους ένοπλους παλαιστίνιους, ανέφερε η έκθεση.

Τον περασμένο Μάιο καταγράφηκαν 661 περιστατικά αντισημιτισμού--ο υψηλότερος μηνιαίος απολογισμός--με άλλα 210 τον Ιούνιο.

Το CST ανακοίνωσε επίσης ότι αναφέρθηκαν και 176 βίαιες επιθέσεις, αύξηση 76% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Η έκθεση αναφέρεται στις καταδίκες ενός αριθμού ανθρώπων για αδικήματα που συνδέονται με τον αντισημιτισμό, μεταξύ των οποίων και ενός άνδρα ο οποίος φυλακίστηκε επειδή σύστησε μια νεοναζιστική οργάνωση η οποία ενθάρρυνε την "εξόντωση των εβραίων" και ενός άλλου ο οποίος είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ερασιτεχνικά βίντεο με αντισημιτικό περιεχόμενο.

«Οι στατιστικές αυτές είναι σοκαριστικές και μια ισχυρή υπενθύμιση ότι ο ρατσισμός του αντισημιτισμού δεν έχει εξαλειφθεί», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Γονείς και γιατροί θα καταθέσουν για τους ανεξήγητους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

O Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρεται από την Τρίπολη στον Κορυδαλλό

Τρόμος για 42χρονη στη Χαλκίδα, της επιτέθηκε σεξουαλικά την ώρα που έμπαινε στο σπίτι της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης