Ερντογάν: Θα μιλήσουμε με το Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ερντογάν: Θα μιλήσουμε με το Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ο Τούρκος πρόεδρος, που προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ, ανακοίνωσε χθες πως  ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ θα επισκεφθεί την Τουρκία στα μέσα Μαρτίου

erdogan
Τουρκία και Ισραήλ μπορούν να εργαστούν από κοινού για να μεταφέρουν φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη και οι δύο χώρες θα συζητήσουν την συνεργασία στο θέμα της ενέργειας κατά τη διάρκεια συνομιλιών τον επόμενο μήνα, ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Τουρκία προσπαθεί να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις της με το Ισραήλ και άλλες χώρες στο πλαίσιο μια προσπάθειας που ξεκίνησε το 2020. Σε μια προφανή κίνηση αποκλιμάκωσης ύστερα από χρόνια εχθρότητας, ο Ερντογάν ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ θα επισκεφθεί την Τουρκία στα μέσα Μαρτίου.

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ισραηλινό φυσικό αέριο στη χώρα μας, και πέρα από τη χρήση του, μπορούμε επίσης να εμπλακούμε σε μια κοινή προσπάθεια για το πέρασμά του στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής του από το Κίεβο.

«Τώρα, Θεού θέλοντος, αυτά τα θέματα θα είναι στην ατζέντα μας με τον κ. Χέρτσογκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την υπογραφή συμφωνίας παροχής φυσικού αερίου με το Ιράκ.


Ειδήσεις σήμερα:

Kοινό «μέτωπο» της Ρωσίας με την Κίνα κατά Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα - Μεγάλη επιχείρηση

Επτά νέα μέτρα ύψους €170 εκατ. για τη στήριξη των αγροτών ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης