Παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε ο ένοπλος που φέρονταν να έχει εισβάλει σε σχολείο του Αμβούργου

Παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε ο ένοπλος που φέρονταν να έχει εισβάλει σε σχολείο του Αμβούργου

Ειδικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή - Καθηγητές και μαθητές παραμένουν στις τάξεις τους για λόγους ασφαλείας - Δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ύποπτο μέχρι τώρα

amburgo
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Αμβούργο μεγάλη αστυνομική επιχείρηση μετά από πληροφορίες ότι ένας ένοπλος νεαρός φέρεται να εισέβαλε σε σχολικό κτίριο.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Morgenpost», ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το κτίριο του σχολείου «Otto Hahn» με τους μαθητές και τους καθηγητές να παραμένουν στις τάξεις τους για λόγους ασφαλείας.




Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η αστυνομία ζήτησε από τους γονείς που σπεύδουν στο σχολείο ανησυχώντας για την ασφάλεια των παιδιών τους, να προσέλθουν σ΄έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πάρκινγκ του κτιρίου.

Αρχικά, η αστυνομία είχε πληροφορίες για δύο υπόπτους εκ των οποίων, ο ένας φέρεται να έχει όπλο. Οι δύο άνδρες φέρεται να κατευθύνθηκαν στο χώρο του σχολείου.



Από την αρχή πάντως ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το αν ο ύποπτος άνδρας ήταν οπλισμένος και αν εισήλθε στο κτίριο ή απλά κατευθυνόταν προς αυτό.

Κλείσιμο
Για προληπτικούς λόγους, το κτίριο του σχολείου ερευνάται από «ειδικές μονάδες».




Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο, όπως δήλωσε ένας καθηγητής στο γερμανικό δίκτυο RTL:

«Καθόμαστε όλοι στις τάξεις οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ελέγχουν το ένα κτίριο μετά το άλλο. Υπάρχουν συνολικά 53 αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες πρέπει να ερευνηθούν όλες».

Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι πρόκειται για λάθος συναγερμό.  «Κανείς από το διδακτικό προσωπικό δεν παρατήρησε τίποτα. Υποθέτουμε ότι ήταν λάθοςς συναγερμός. Νομίζω ότι, αν υπήρχε κάτι , θα το είχαμε προσέξει. Με τους καθηγητές ανταλλάσσουμε γραπτά μηνύματα, και μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει παρατηρηθεί τίποτα».

Στο σχολείο «Otto Hahn», που βρίσκεται στην περιοχή Βάντσμπεκ, φοιτούν συνολικά 1500 κορίτσια και αγόρια.



Ειδήσεις σήμερα:

«Έλλειμμα ηγεσίας και κρίσης» επικαλείται η έκθεση της Σου Γκρέι για τα κορωνοπάρτι του Τζόνσον

«Ήταν θύμα φονικής ενέδρας»: Η ανακοίνωση οργανωμένων οπαδών του Άρη για τη δολοφονία του 19χρονου

Άδωνις για σόου Πολάκη: «Του καταθέτω αγωγή - Λύνουμε τις διαφορές μας θεσμικά και όχι με... τσίγκινα σωβρακάκια!» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης