Ενεργειακή κρίση - Πούτιν: Η Ουγγαρία αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία πέντε φορές πιο φτηνά από την υπόλοιπη Ευρώπη

Ενεργειακή κρίση - Πούτιν: Η Ουγγαρία αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία πέντε φορές πιο φτηνά από την υπόλοιπη Ευρώπη

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την συνεργασία με την Ουγγαρία στον ενεργειακό τομέα, στη διάρκεια συνάντησης με τον Ορμπάν - Η Ουγγαρία έχει συμβόλαιο μακρόχρονης διάρκειας με τη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου

putin_orban
Τα μακροχρόνια συμβόλαια επιτρέπουν αυτή την στιγμή στη Βουδαπέστη να αγοράζει το ρωσικό φυσικό αέριο πέντε φορές πιο φτηνά από την τιμή αγοράς που ισχύει στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στο Κρεμλίνο, εξαίροντας την ουγγρική κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, υπο τον πρωθυπουργό της έκανε πολλά για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό για το ότι οι συμφωνίες που υπέγραψε πέρυσι η Ουγγαρία με την Gazprom, επιτρέπουν στην Ουγγαρία να έχει έως το 2036, σταθερές προμήθειες φυσικού αερίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, λέγοντας ότι «ο ενεργειακός τομέας γενικά κατέχει μεγάλη θέση στην συνεργασία» των δύο χωρών, επισημαίνοντας την συνεργασία που αφορά τον πυρηνικό σταθμό «Πακς».

Εκτός των άλλων επισήμανε την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των μηχανοκατασκευών, όπως και την συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την παραγωγή σιδηροδρομικών βαγονιών για την Αίγυπτο.

Ο Πούτιν, αναφερόμενος στα θέματα συνεργασίας που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ότι η Ρωσία έχει παραδώσει στην Ουγγαρία 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V και πως αυτή τη στιγμή συζητείται το θέμα της μεταβίβασης τεχνολογίας για την παραγωγή του εμβολίου στην Ουγγαρία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ουγγαρία θα ήθελε να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στο πλαίσιο διμερούς μακροπρόθεσμης συμφωνίας. «Ήταν πολύ σημαντική η υπογραφή των διμερών συμφωνιών έως το 2036. Κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντηση θα ήθελα να επιτύχω τον στόχο της αύξησης των προμηθειών (φυσικού αερίου)», δήλωσε ο Ορμπάν κατά την διάρκεια των συνομιλιών τουη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έλλειμμα ηγεσίας και κρίσης» επικαλείται η έκθεση της Σου Γκρέι για τα κορωνοπάρτι του Τζόνσον

«Ήταν θύμα φονικής ενέδρας»: Η ανακοίνωση οργανωμένων οπαδών του Άρη για τη δολοφονία του 19χρονου

Άδωνις για σόου Πολάκη: «Του καταθέτω αγωγή - Λύνουμε τις διαφορές μας θεσμικά και όχι με... τσίγκινα σωβρακάκια!» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης