Ερντογάν: «H Ελλάδα αγοράζει διάφορα από την Γαλλία και από αλλού»

Ερντογάν: «H Ελλάδα αγοράζει διάφορα από την Γαλλία και από αλλού»

Για πρώτη φορά αναφορά του Τούρκου προέδρου στους ελληνικούς εξοπλισμούς -Τι δήλωσε για τον αγωγό East Med, με ευθείες βολές κατά Ελλάδας και Κύπρου

erdogan1
Φανερά ενοχλημένος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασε για πρώτη φορά δημόσια το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας με την προμήθεια των πολεμικών αεροσκαφών Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV, και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η χώρα προχωρήσει σε νέους εξοπλισμούς μετά το ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα που υλοποιεί η χώρα μας, ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας ισχυροποίησης των τουρκικών Ε.Δ., αφήνοντας να εννοηθεί πως Ελλάδα και άλλες χώρες «έχουν άλλους υπολογισμούς στην περιοχή» χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

«Ενδυναμωνόμαστε με ξεχωριστό τρόπο και είμαστε υποχρεωμένοι να ενδυναμωνόμαστε. Διότι σε πολλά μέρη στον περίγυρο μας υπάρχουν εκείνοι που κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς. Ορίστε η Ελλάδα αγοράζει διάφορα από την Γαλλία και από αλλού. Ενώ εμείς προσπαθούμε να είμαστε αυτάρκεις» δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον αγωγό East Med επαινώντας την κίνηση των ΗΠΑ να αποστασιοποιηθούν από το σχέδιο κατασκευής του και υποστηρίζοντας προκλητικά πως ήταν «σχέδιο» Ελλάδας και Κύπρου, παραβλέποντας τον ενεργό ρόλο του Ισραήλ στον σχεδιασμό και επαναλαμβάνοντας την πρόταση του για μοιρασιά «καζάν-καζάν» του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου.

«Ενώ το σχέδιο για τον αγωγό East Med ήταν ένα επιπόλαιο σχέδιο δίχως τεχνική και εμπορική σκοπιμότητα, που με πολιτικά κίνητρα πρόβαλλε το δίδυμο Ελλάδας-Ελληνοκυπριων με σκοπό να αποκλείσουν εμάς και την «ΤΔΒΚ». Είναι ικανοποιητικό που εντέλει η Αμερική είδε αυτή την αλήθεια. Εμείς στην Αν.Μεσόγειο υποστηρίζουμε την δίκαιη μοιρασιά και την διευρυμένη συνεργασία. Αυτό το έχουμε πει πολλές φορές. Για αυτό προτείναμε το 2020 την διευρυμένη διάσκεψη για την Αν. Μεσόγειο. Αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε απάντηση σε αυτό» δήλωσε, τονίζοντας με έμφαση πως : «Οποιοδήποτε περιφερειακό σχέδιο στην Αν. Μεσόγειο δεν λαμβάνει υπόψη την Τουρκία δεν έχει δυνατότητες να πετύχει».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά… στην τσέπη βάζουν οι τιμές σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα

Τηλεκπαίδευση σήμερα στα σχολεία - Τι ισχύει για τα πανεπιστήμια

Ανοίγει πλήρως η Αττική Οδός στις 8 το πρωί -Διέλευση χωρίς διόδια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης