Ουκρανία: Με το χέρι στη σκανδάλη περιμένει τους Ρώσους μια μητέρα τριών παιδιών - «Αν έρθουν, θα πυροβολήσω»

Ουκρανία: Με το χέρι στη σκανδάλη περιμένει τους Ρώσους μια μητέρα τριών παιδιών - «Αν έρθουν, θα πυροβολήσω»

Η 52χρονη Μαριάνα Ζάγκλο δηλώνει εθελόντρια για να καταταγεί στον ουκρανικό στρατό, εν μέσω απειλής για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Ως μητέρα δεν θέλω τα παιδιά μου να κληρονομήσουν τα προβλήματα της Ουκρανίας ή να νιώθουν αυτές τις απειλές, λέει

ukraine_russia_crisis_art
Το νέο της απόκτημα, ένα ημιαυτόματο κυνηγετικό όπλο, κραδαίνει μια Oυκρανή, μητέρα τριών παιδιών, που αγόρασε πρόσφατα για να πολεμήσει τους Ρώσους στην περίπτωση που την απειλήσουν.

«Εάν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί, θα αρχίσω κι εγώ να πυροβολώ», λέει η 52χρονη Μαριάνα Ζάγκλο, που δηλώνει εθελόντρια για να καταταγεί στον ουκρανικό στρατό, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι οι ειδικές δυνάμεις του Πούτιν βρίσκονται ήδη εντός του ουκρανικού εδάφους.

Η Μαριάνα δεν έχει στρατιωτική εκπαίδευση, ωστόσο, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Δηλώνει έτοιμη να ενταχθεί στο σώμα των χιλιάδων Ουκρανών εθελοντών που θα πολεμήσουν τους Ρώσους σε περίπτωση εισβολής.

«Ως μητέρα δεν θέλω τα παιδιά μου να κληρονομήσουν τα προβλήματα της Ουκρανίας ή να νιώθουν αυτές τις απειλές. Είναι καλύτερα να ασχοληθώ εγώ με αυτό. Αν έρθουν οι Ρώσοι, τότε θα πολεμήσουμε για το Κίεβο. θα αγωνιστούμε για να προστατέψουμε την πόλη μας. Αν χρειαστεί να ξεκινήσουμε να πυροβολούμε τότε θα αρχίσω κι εγώ να πυροβολώ», υποστήριξε η Ουκρανή μητέρα, επιδεικνύοντας το όπλο της, ένα Zbroyar Z-15.

Top News - Blen snajper ‘për të mbrojtur’ vendin / Nëna ukrainase, gati për luftë me ushtrinë ruse



Η ίδια εξηγεί ότι, το Zbroyar Z-15 είναι κυνηγετικό όπλο, αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να κυνηγήσει.

«Δεν έχω κυνηγήσει ποτέ στη ζωή μου. Αγόρασα αυτή την καραμπίνα αφού άκουσα μερικούς στρατιώτες να συζητούν ότι είναι το καλύτερο όπλο», λέει στους Times του Λονδίνου.

Η 52χρονη ερευνήτρια μάρκετινγκ είναι μία από τους χιλιάδες Ουκρανούς που εντάχθηκαν πρόσφατα στις «Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας» της χώρας (TDF) - ένα εθελοντικό τμήμα του στρατού που έχει δει τον αριθμό του να διογκώνεται, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στα ρωσικά σύνορα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι μονάδες εθελοντών θα ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό που απαριθμεί περίπου 255 χιλιάδες στρατιώτες, σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης.

Σήμερα, το πρωί ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι ορισμένοι Ρώσοι στρατιώτες, ενδέχεται να βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία. Τόνισε επίσης ότι οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις είναι έτοιμες να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για να βοηθήσουν σε έκτακτες εκκενώσεις Βρετανών πολιτών.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποίησε χθες τη Ρωσία, ότι σε περίπτωση που εισβάλει στην Ουκρανία, θα πληρώσει υψηλότατο τίμημα.

Κλείσιμο
Μεθαύριο, (28 Ιανουαρίου), ο πρόεδρος Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την ένταση στην Ανατολική Ευρώπη με τους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν δεν αναμένονται βήματα προόδου για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Στους 115 οι νέοι θάνατοι, 17.960 τα κρούσματα, 646 διασωληνωμένοι

Μισή η συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέει ο Ανδρουλάκης

Κολλημένα στο χιόνι 300 αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, φαντάροι φτυαρίζουν στο οδόστρωμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης