Για τη Μεσόγειο θα αποπλεύσει το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» τον Φεβρουάριο

Για τη Μεσόγειο θα αποπλεύσει το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» τον Φεβρουάριο

Το αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ – Παράλληλα, θα πάρει μέρος σε γυμνάσια του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας με εταίρους

charles_de_gaulle
Για τη Μεσόγειο θα αποπλεύσει τον επόμενο μήνα το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας Φλοράνς Παρλί. Το αεροπλανοφόρο θα μετάσχει κυρίως στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία.


«Το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» και η αεροναυτική συνοδεία του, βγαίνουν ξανά στη θάλασσα στις αρχές Φεβρουαρίου: σε αυτήν την αποστολή, που αποκαλείται «Κλεμανσό 2022», θα συμμετάσχει κυρίως στην επιχείρηση Inherent Resolve κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Λεβάντε» σημείωσε η Παρλί στο twitter.

Κάνοντας λόγο για ένα «εξαιρετικό εργαλείο ισχύος και επιρροής» η Γαλλίδα υπουργός σημείωσε ότι το αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει επίσης σε πολλά γυμνάσια, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό διαφόρων εταίρων της Γαλλίας «και θα συμβάλει στην αυτόνομη εκ μέρους μας αξιολόγηση της κατάστασης, που είναι απαραίτητη για μια δύναμη όπως η Γαλλία».

Κλείσιμο


Από την πλευρά του, ο ναύαρχος Ζιλ Μπουαντεβεζί, επικεφαλής της θαλάσσιας ζώνης της Μεσογείου επισήμανε ότι το ¼ του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου περνά από τη Μεσόγειο. «Στη Λιβύη, ορισμένες παραστρατιωτικές οργανώσεις κάνουν εμπόριο όπλων προς το Σαχέλ καθώς και διακίνηση ανθρώπων προς την Ευρώπη», σχολίασε.



Ειδήσεις σήμερα:

Απολύθηκε η υπάλληλος που εμπλέκεται στους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά


Στα 18.869 τα νέα κρούσματα, 688 οι διασωληνωμένοι, 81 θάνατοι


Aκρωτηριάστηκε το πόδι 50χρονου που εκτελούσε εργασίες σε πυλώνα της ΔΕΗ στην Κοζάνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης