Μετάλλαξη Omicron: Η Γερμανία αναμένει κορύφωση του κύματος και εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα σε ένα μήνα

«Κανένας λόγος για αισιοδοξία ή για λήξη συναγερμού» προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας – «Δεν μπορούμε να βγούμε από το χάος χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό» δηλώνει, ενώ το ποσοστό των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων είναι υψηλότερα

Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές υγειονομικές αρχές, καθώς η κορύφωση της Omicron αναμένεται το προσεχές διάστημα και τουλάχιστον έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ εκτιμά ότι θα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, ενώ προειδοποιεί για τη σοβαρή επιβάρυνση που αναμένεται στο σύστημα Υγείας. «Κανένας λόγος για αισιοδοξία ή για λήξη συναγερμού», λέει χαρακτηριστικά. Στη Γερμανία, το ποσοστό των ανεμβολίαστων σε μεγαλύτερη ηλικία θεωρείται πολύ υψηλό.


Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο κ. Λάουτερμπαχ χαρακτήρισε «άσχετη φωτογραφία της στιγμής» το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στη Γερμανία διατηρείται χαμηλά ο αριθμός των νοσηλειών για Covid-19 και εξήγησε ότι το κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία και στη Γαλλία συνεχίζει να φθάνει στη Γερμανία, η οποία θα γνωρίσει την κορύφωση του κύματος της παραλλαγής «Omicron» από τα μέσα έως το τέλος του Φεβρουαρίου.


«Το πραγματικό βάρος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας απέχει ακόμη έναν μήνα. Ελπίζω και τότε η κατάσταση να είναι καλή. Αυτό θα είναι το τεστ αντοχής, όχι αυτό που βλέπουμε τώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας. Χθες στη Γερμανία σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων, με 112.000 περιστατικά, ενώ σήμερα τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 133.000.

Αναφερόμενος στον σχεδιαζόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Λάουτερμπαχ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να βγούμε από το χάος χωρίς υποχρέωση εμβολιασμού» και να πούμε το επόμενο φθινόπωρο ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πίσω την κανονική μας ζωή, υπερασπίστηκε ωστόσο την επιλογή του κυβερνητικού συνασπισμού να μην παρουσιάσει σχετικό σχέδιο νόμου, αλλά να αφήσει τους βουλευτές να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις και τελικά να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ως βουλευτής, τόνισε, τάσσεται υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων, αλλά ως ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας θεωρεί ότι δεν πρέπει να τοποθετηθεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Λουτράκι: Βρέφος 8 μηνών μεταφέρθηκε νεκρό στο Κέντρο Υγείας


Χατζηδάκης: Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις άδειες ειδικού σκοπού


Ελεύθερος με όρους ο 16χρονος που καταγγέλθηκε για το βιασμό 17χρονης στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr