Χατζηδάκης: Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις άδειες ειδικού σκοπού

Χατζηδάκης: Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις άδειες ειδικού σκοπού

«Δηλαδή όταν εφαρμόζετε εσείς μια ρύθμιση είναι καλή αλλά όταν τη φέρνουμε εμείς είμαστε ανάλγητοι και νεοφιλελευθεροι;» είπε ο υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

chatzidakis_vouli
Για δημαγωγία, υποκρισία και προχειρότητα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ρύθμιση που αφορά τις γονικές άδειες εργαζόμενων με παιδία που νοσούν από κορωνοϊό.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε πως οι ρυθμίσεις εισάγουν δύο νέες άδειες ειδικού σκοπού, κατ' αναλογία των παγίων διατάξεων που ισχύουν τις τελευταίες δεκαετίες και έχουν εφαρμοστεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Τα σχόλια που προκλήθηκαν από χθες δεν είναι τίποτα άλλο από υποκρισία και ψευδολογία.

Διαφωνείτε για τη ρύθμιση για τους γονείς και μιλάτε για μείωση όταν η λογική είναι ίδια με την παγίως ισχύουσα. Και φέρνετε τροπολογία για τους γονείς των οποίων έχουν νοσήσει τα παιδιά. Ένα ερώτημα θέλω να σας κάνω αφού είστε τόσο ευαίσθητοι και τόσο διαβασμένοι γιατί φέρνετε τροπολογία για επιπλέον αποζημιώσεις στους γονείς και δεν φέρνετε αντίστοιχη για τους εργαζόμενους όταν νοσούν οι ίδιοι; Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα; Δεν είναι άνθρωποι όταν νοσούν οι ίδιοι; Προχειρότητα και υποκρισία. Μας κατηγορείτε επειδή εφαρμόζουμε κατ' αναλογία μια ρύθμιση συγκεκριμένη όταν εσείς εφαρμόσατε μια ρύθμιση παρόμοια επί χρόνια όταν κυβερνούσε και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή όταν εφαρμόζετε εσείς μια ρύθμιση είναι καλή αλλά όταν τη φέρνουμε εμείς είμαστε ανάλγητοι και νεοφιλελευθεροι.

Αν δεν έχετε κάνει γκάφα να ζητήσετε συγγνώμη τότε είστε διπλά εκτεθειμένοι γιατί η πολιτική σας είναι προϊόν δημαγωγίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Απαντώντας η κα Μαριλίζα Ξενογιοαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε καθώς αφορά σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, μίλησε για τιμωρία των εργαζομένων από την κυβέρνηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπεύθυνος για τα χιλιάδες κρούσματα μαθητών είναι ο τρόπος που άνοιξαν τα σχολεία από την κυβέρνηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Ένας χρόνος από την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Ανάπτυξη άνω του 5% προβλέπει για 2022 ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έως και 88% μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου τα χάπια των Pfizer και Merck
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης