Ερντογάν: Εμείς φτιάχνουμε δικά μας αεροσκάφη και τα ζητούν μεγάλες χώρες

Ερντογάν: Εμείς φτιάχνουμε δικά μας αεροσκάφη και τα ζητούν μεγάλες χώρες

Τι είπε μιλώντας σε τοπικούς άρχοντες ο Τούρκος πρόεδρος - Νέα έκκληση  στους πολίτες να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε τουρκικές λίρες 

erdogan_r
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους πολίτες και τις εταιρείες να μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες τις αποταμιεύσεις τους που έχουν σε ξένο νόμισμα, καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να τονώσει τη ζήτηση για το τοπικό νόμισμα.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι 163 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (12,2 δισεκατομμύρια δολάρια) έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος που προστατεύει τις καταθέσεις της λίρας από την υποτίμηση του συναλλάγματος.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε κοινοτάρχες, έκανε και μια έμμεση αναφορά στα Rafale που απέκτησε η Ελλάδα επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

«Εμείς κατασκευάζουμε τα δικά μας αεροπλάνα και μη  επανδρωμένα αεροσκάφη και μάλιστα μας τα ζητούν μεγάλες χώρες που υποστήριζαν ότι δεν μπορούμε να τα κατασκευάσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά o Τούρκος πρόεδρος.

Τέλος,  ανέφερε ότι η χώρα του έχει μετατραπεί σε κέντρο παραγωγής στον κόσμο και πρόσθεσε: «Διατηρούμε τον στόχο μας να συμπεριλάβουμε τη χώρα μας ανάμεσα στις 10 πρώτες οικονομίες του κόσμου».


Ειδήσεις σήμερα:

Τα Rafale στην Ελλάδα: «Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου» είπε ο αρχηγός των έξι «γερακιών»

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Survivor: 16χρονη έχει μηνύσει τον Γιώργο Κατσαούνη για ασελγείς χειρονομίες 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης