Η Μέρκελ λέει «όχι» στην πρόταση να εργαστεί στον ΟΗΕ

Η Μέρκελ λέει «όχι» στην πρόταση να εργαστεί στον ΟΗΕ

Η τέως Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε με τον Γκουτέρες για να του ανακοινώσει ότι δεν θα δεχθεί την πρόταση εργασίας – Μένει εκτός πολιτικού προσκηνίου από την αποχώρησή της από την καγκελαρία

merkel
«Όχι» στην προσφορά εργασίας στα Ηνωμένα Έθνη είπε η τέως  Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε την προσφορά να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της, ένα μήνα μετά την αποχώρησή της ύστερα από 16 χρόνια θητείας στην καγκελαρία.

Η  Μέρκελ επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες την περασμένη εβδομάδα για να τον ευχαριστήσει για τη θέση που της πρότεινε σε επιστολή και να του πει ότι δεν θα τη δεχθεί, ανέφερε το γραφείο της χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Γκουτέρες είχε προσφέρει στη Μέρκελ τη θέση της επικεφαλής ενός υψηλόβαθμου συμβουλευτικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για τα παγκόσμια δημόσια αγαθά, ένα από τα βασικά μεταρρυθμιστικά του σχέδια.

Η Μέρκελ έχει μείνει εκτός πολιτικού προσκηνίου από τότε που παρέδωσε την καγκελαρία της Γερμανίας στον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται και ηλεκτρονικά η απογραφή πληθυσμού


Αρση τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη διέταξε ο εισαγγελέας


Μητσοτάκης: Προβολή ειρήνης για την Ελλάδα κάθε ενίσχυση της άμυνάς της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης