Ευρωκοινοβούλιο: Η Σουηδέζα Άλις Μπα Κούνκε, η υποψήφια των Πρασίνων για τη διαδοχή του Σασόλι
Η 50χρονη Κούνκε θα αντιμετωπίσει τη συντηρητική Μαλτέζα Ρομπέρτα Μέτσολα, που θεωρείται φαβορί - Παρουσιάστρια στην τηλεόραση προτού ασχοληθεί με την πολιτική, διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Δημοκρατίας στη Σουηδία
Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πρώην υπουργός στη Σουηδία, Άλις Μπα Κούνκε, θα είναι υποψήφια την ερχόμενη εβδομάδα για τη διαδοχή του Ιταλού Νταβίντ Σασόλι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι στη συντηρητική Μαλτέζα Ρομπέρτα Μέτσολα, που θεωρείται φαβορί, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοβουλευτική της ομάδα.
«Αγωνιζόμαστε για μια φεμινιστική, βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη και καλούμε όλους τους ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν αυτές τις αρχές», δήλωσε η Μπα Κούνκε, 50 ετών, ευρωβουλευτής από το 2019 και αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων.
Παρουσιάστρια στην τηλεόραση προτού ασχοληθεί με την πολιτική, διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Δημοκρατίας στη Σουηδία από το 2014 έως το 2019.
Θα αντιμετωπίσει τη Ρομπέρτα Μέτσολα (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δεξιά), την Ισπανίδα Σίρα Ρέγκο (Αριστερά, ριζοσπαστική αριστερά) και τον Πολωνό Κόσμα Ζλοτόφσκι (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές - ECR, ευρωσκεπτικιστές), για τη διαδοχή του Σοσιαλδημοκράτη Νταβίντ Σασόλι, που απεβίωσε χθες, Τρίτη.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας