Κίνα: Σε lockdown και η πόλη Ανιάνγκ των 13 εκατομμυρίων κατοίκων

Κίνα: Σε lockdown και η πόλη Ανιάνγκ των 13 εκατομμυρίων κατοίκων

Είναι η τρίτη κατά σειρά που μπαίνει σε καραντίνα

kina
Η πόλη Ανιάνγκ, η οποία έχει 5 εκατομμύρια κατοίκους και βρίσκεται στην κεντρική Κίνα, τέθηκε και αυτή σε καραντίνα μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, κυρίως του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

Οι κάτοικοι της πόλης αυτής της επαρχίας Χενάν είναι οι τρίτοι κατά σειρά στη χώρα που οφείλουν να μείνουν στα σπίτια τους, μετά την λήψη παρόμοιου μέτρου τον περασμένο μήνα στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανσί, την Σιάν, η οποία έχει 13 εκατομμύρια κατοίκους και βρίσκεται στην βορειοδυτική Κίνα, ενώ το ίδιο ισχύει και στην μικρότερη πόλη Γιουτσού, που βρίσκεται επίσης στην Χενάν και έχει ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Η Κίνα, η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό αναχαιτίσει την επιδημία του νέου κορονοϊού ήδη από τις αρχές του 2020 μετά την εμφάνιση του ιού στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής στην COVID-19, η οποία στηρίζεται στη λήψη ριζικών μέτρων ήδη από τη διάγνωση μερικών κρουσμάτων.
Η στρατηγική αυτή απειλείται από το ξέσπασμα του ιού στην Σιάν, το πιο σοβαρό σε αριθμό κρουσμάτων από την άνοιξη του 2020, και από την εμφάνιση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, το οποίο είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό.
Οι αρχές βρίσκονται ιδιαιτέρως σε επιφυλακή καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (4 ως 20 Φεβρουαρίου).

Στο πλαίσιο αυτό, οι αρχές της πόλης Ανιάνγκ έδωσαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ εντολή στους κατοίκους της να μείνουν στα σπίτια τους και απαγόρευσε την κυκλοφορία των ιδιωτικών οχημάτων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Κλείσιμο
Τα εμπορικά καταστήματα με μη απαραίτητα είδη έκλεισαν και ξεκίνησε μια γενική διαγνωστική εκστρατεία για να "προληφθεί η διάδοση του στελέχους Όμικρον", σύμφωνα με το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.
Η πόλη έχει καταγράψει 84 κρούσματα από το Σάββατο, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 2 κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον, τα οποία συνδέονται με μολύνσεις στην πόλη-λιμάνι Τιαντζίν.

Αυτή η πόλη που συνορεύει με το Πεκίνο απαγόρευσε την Κυριακή στους 14 εκατομμύρια κατοίκους της να βγαίνουν από τα σύνορα του δήμου.
Αρκετές πόλεις της χώρας αντιμετωπίζουν παρόμοια μέτρα, αλλά πέραν της Ανιάνγκ και της Σιάν, μόνον σε άλλη μια πόλη της Χενάν, την Γιουτσού, η οποία έχει πληθυσμό 1 εκατομμύριο, οι κάτοικοι οφείλουν να μένουν στα σπίτια τους.
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά στη χώρα καταγράφηκαν 157 νέα κρούσματα το 24ωρο που πέρασε, εκ των οποίων τα 60 χαρακτηρίζονται ως εισαγόμενα. Ο επίσημος απολογισμός των κρουσμάτων στην Κίνα ξεπερνά μόλις και μετά βίας τα 100.000 κρούσματα από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ενώ ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 ανέρχεται σε 4.636.

Η Κίνα δεν υπολογίζει τα ασυμπτωματικά κρούσματα.





Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Ανάστατοι οι κάτοικοι από τους δεκάδες μετασεισμούς

ΚΙΝΑΛ: Ποια είναι τα πρόσωπα πίσω από την επιστημονική ομάδα για την πορεία της πανδημίας

Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 25χρονη στην Πολίχνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης