Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: 19 νεκροί από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: 19 νεκροί από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών - Δείτε βίντεο

 32 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 63

fire-0
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, ανάμεσά τους και εννέα παιδιά, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της αμερικανικής μεγαλούπολης. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης.

Περίπου 200 πυροσβέστες είχαν κινητοποιηθεί το μεσημέρι, τοπική ώρα, για να κατασβέσουν την τεράστια πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου που συνολικά έχει 19 ορόφους, λίγο πριν τις 11:00, τοπική ώρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης Ντάνιελ Νίγκρο δήλωσε ότι 32 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 63.


Ο Νίγκρο πρόσθεσε ότι αναμένει «πολλά θύματα», ενώ εξήγησε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά.

Κλείσιμο
Σε εικόνες που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τεράστιες φλόγες και πυκνός καπνός να βγαίνουν από ένα παράθυρο του πολυώροφου κτιρίου.



«Θα είναι μια από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουμε δει ποτέ στην εποχή μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος έχει μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας.

Οι πυροσβέστες έφτασαν στο κτίριο τρία λεπτά αφού σήμανε συναγερμός και είδαν τις φλόγες στον διάδρομο.

25138155


«Θύματα εντοπίστηκαν σε κάθε όροφο στο κλιμακοστάσιο», σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής, καθώς ο καπνός εξαπλωνόταν προς τους ψηλότερους ορόφους.

Ο Νίγκρο επεσήμανε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε σε όλο το κτίριο πιθανόν διότι ήταν ανοικτή η πόρτα του διαμερίσματος από όπου ξεκίνησε.


25138156


Αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Παράλληλα έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, αν και ο Νίγκρο σχολίασε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ύποπτο.

«Η προηγούμενη φορά που ζήσαμε μια αντίστοιχα φρικτή απώλεια ζωών ήταν σε μια πυρκαγιά πριν περισσότερα από 30 χρόνια, πάλι εδώ στο Μπρονξ», εξήγησε ο ίδιος.

Ο Νίγκρο αναφερόταν στην πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο Happy Land το 1990, η οποία κόστισε τη ζωή σε 87 ανθρώπους. Τότε ένας άνδρας οργισμένος που τον εγκατέλειψε η φίλη του, η οποία εργαζόταν στο κλαμπ αυτό, πυρπόλησε το κτίριο έπειτα από καυγά που είχε μαζί της.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αλέξης Τσίπρας

Ολόκληρη την πεντάδα των self test θα πάρουν αύριο από τα σχολεία όσοι γονείς δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν

Βρετανοί ερευνητές «αθωώνουν» τον 44χρονο παιδόφιλο για την εξαφάνιση της Μαντλίν - «Βρισκόταν 30 λεπτά μακριά...»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης