Χουάν Κάρλος: Δεν τον πτοούν τα σκάνδαλα, θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία για να πεθάνει στον τόπο του

Χουάν Κάρλος: Δεν τον πτοούν τα σκάνδαλα, θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία για να πεθάνει στον τόπο του

Ο 83χρονος πρώην βασιλιάς της Ισπανίας αδιαφορεί εάν οι πράξεις του -ερωτικά σκάνδαλα και οικονομικές ατασθαλίες- βλάπτουν την οικογένειά του και τη μοναρχία - Από το καλοκαίρι του 2020 ο πρώην Βασιλιάς ζει «εξόριστος» στο Άμπου Ντάμπι

HUAN_CARLOS_2
Δεκάρα... δεν δίνει ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, για το αν οι πράξεις του -από τις οικονομικές ατασθαλίες έως τα ερωτικά σκάνδαλα- βλάπτουν την οικογένειά του.

Ο 83χρονος πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, παραιτήθηκε το 2014 δίνοντας το στέμμα στον γιο του Φίλιππο και από το καλοκαίρι του 2020, ζει «εξόριστος» στο Αμπού Ντάμπι αφότου έγινε στόχος πολλών ερευνών στην Ισπανία για τις οικονομικές συναλλαγές και τις ερωτικές του περιπέτειες.

Επιθυμεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο σπίτι του, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ισπανικής κοινής γνώμης αντιτίθεται στην επιστροφή του.
king_juan_carlos2


Μιλώντας στους «Times», ο Ισπανός Πάμπλο Σιμόν, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Carlos III στη Μαδρίτη, εξήγησε ότι ο Χουάν Κάρλος «δεν ενδιαφέρεται» εάν οι πράξεις του βλάπτουν τον γιο του και τη μοναρχία.

Ο ίδιος θεωρεί ότι έπραξε το καθήκον του για την Ισπανία παίζοντας σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας μετά το θάνατο του στρατηγού Φράνκο το 1975.

«Αδιαφορεί για την ζημιά που θα μπορούσε να κάνει στη μοναρχία με την επιστροφή του γιατί πιστεύει ότι έχει κάνει το καθήκον του», τόνισε ο καθηγητής Σιμόν. «Γνωρίζοντας ότι του απομένουν μόνο λίγα χρόνια ζωής, απλά δεν τον νοιάζει».

king_juan_carlos3


Κλείσιμο
Ο Χουάν Κάρλος είχε ζητήσει να μετακομίσει στο Παλάτι Ζαρζουέλα, την κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας στη Μαδρίτη, την ώρα που δημοσκόπηση του ισπανικού δικτύου «20 Minutos» δείχνει ότι το 42% των Ισπανών δεν θεωρούν ότι είναι καλή ιδέα.

Περίπου το 35% των πολιτών τάσσεται υπέρ της επιστροφής του στην πατρίδα.

Ο ίδιος πάντως σκέφτεται να φτιάξει βαλίτσες και να επιστρέψει στη Μαδρίτη το 2023.

Για τον Ισπανό καθηγητή, ο μόνος τρόπος του μονάρχη να αποκαταστήσει το κύριος και την αξιοπιστία του θα ήταν να παραθέσει τη δική του εκδοχή σε τηλεοπτική εκπομπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος είναι αντιμέτωπος με τρεις διαφορετικές ποινικές έρευνες στην Ισπανία.

Η μία αφορά τη χρήση πιστωτικών καρτών που συνδέονται με ξένους λογαριασμούς μετά την παραίτησή του τον Ιούνιο του 2014, όταν έχασε την συνταγματική του προστασία έναντι της δίωξης ως εν ενεργεία μονάρχης.

Οι εισαγγελείς προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην βασιλιάς είχε πρόσβαση σε κεφάλαια που είχαν κατατεθεί σε λογαριασμούς ενός Μεξικανού επιχειρηματία και ενός αξιωματούχου της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

king_juan_carlos4


Την ίδια ώρα, οι συνεντεύξεις της πρώην ερωμένης του Κορίνας τσου Ζάιν Βίτγκενσταν δεν βοήθησαν.

Η Κορίνα είναι μία από τις πέντε χιλιάδες ερωμένες τις οποίες φέρεται να είχε ο Χουάν Κάρλος, όπως υποστηρίζει στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2016 ο Ισπανός Ιστορικός Μαρτινέζ Ινγκλές.

Ο Κάρλος διατηρούσε σχέση μαζί της από το 2004 έως το 2009.

king_juan_carlos


Το 2016, η Κορίνα εκμυστηρεύθηκε στον τότε αρχηγό της ισπανικής αστυνομίας ότι μέλη της συνοδείας του «του έκαναν τις ενέσεις με θηλυκές ορμόνες για να του φρενάρουν τις σεξουαλικές του ορμές».

Η ίδια πρόσθεσε ότι, μετά τις ενέσεις, «ο Χουάν Κάρλος δεν μπορούσε πια να πάει με γυναίκα».

Εκτός από τις ενέσεις, όπως είπε στον τότε αρχηγό της ισπανικής αστυνομίας, οι μυστικές υπηρεσίες του έδιναν μετά το 2011 και πολλά υπνωτικά χάπια.

Χαρακτηρίζοντας τον πρώην βασιλιά εθισμένο στο σεξ, ο Ισπανός συγγραφέας ισχυρίζεται στο βιβλίο του ότι ο Κάρλος είχε 62 ερωμένες σε μία περίοδο έξι μηνών ενώ ότι από το 1976 έως το 1994 είχε δώσει... ρέστα στο κρεβάτι αφού είχε κοιμηθεί με 2.154 γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρώην ερωμένη του Κάρλος έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι με εντολή του την παρακολουθούν από το 2012 οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες στη Βρετανία όπου διαμένει.

Η ίδια, μάλιστα, εμπλέκεται σε σκάνδαλο του 2008, όταν οι οι Σαουδάραβες δώρισαν 100 εκατομμύρια δολάρια στον Χουάν Κάρλος κι αυτός με τη σειρά του, της έδωσε 65 εκατομμύρια δολάρια επειδή «την αγαπούσε», όπως κατέθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεκάδες τα κρούσματα «Flurona» σε Ισραήλ, Ισπανία, Βραζιλία, Κροατία και ΗΠΑ

Υπόθεση Κορφιάτη: Αποφυλακίστηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος»

Η Omicron σαρώνει τον κόσμο, ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη από το Καμερούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης