Ελληνοτουρκικά - Yeni Safak: «Η Ελλάδα απενεργοποιεί τα κανόνια ήχου στα σύνορα, για να περάσουν γκιουλενιστές»

Ελληνοτουρκικά - Yeni Safak: «Η Ελλάδα απενεργοποιεί τα κανόνια ήχου στα σύνορα, για να περάσουν γκιουλενιστές»

Aνυπόστατοι ισχυρισμοί από την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα - Επικαλείται δηλώσεις του μειονοτικού εκδότη της εφημερίδας Birlik, που είθισται σε κατηγορίες κατά της Ελλάδας

4
Νέα fake news από την Άγκυρα, τον τουρκόφρονα εκδότη της μειονοτικής εφημερίδας Birlik και την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, που σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως η Ελλάδα «απενεργοποιεί» τα κανόνια ήχου στα σύνορα του Έβρου, προκειμένου να επιτρέψει μέλη του δικτύου Γκιουλέν να καταφύγουν ανενόχλητοι στην χώρα μας.

«Η Ελλάδα απενεργοποίησε τα εκκωφαντικά ηχητικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά των μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, κατά τη διέλευση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETÖ), αφού ενημερώθηκε εκ των προτέρων», γράφει το δημοσίευμα, που φιλοξενεί δηλώσεις του τουρκόφρονα εκδότη της μειονοτικής εφημερίδας «Birlik» Ιλχάν Ταχσίν, ο οποίος επιβεβαίωσε τη χρήση των κανονιών ήχου από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών.

«Αυτές οι συσκευές μπορούν να εκπέμπουν ηχητικά κύματα βάθους έως και 3 χιλιομέτρων προς την τουρκική πλευρά. Όταν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα όπλα, δεν υπήρχε πρόβλημα από την ελληνική πλευρά, επομένως ο στόχος εδώ είναι η τουρκική πλευρά. Αρχίζουν να χρησιμοποιούν αυτό ως όπλο μόλις υπάρξει κίνηση στα σύνορα» δήλωσε ο Ταχσίν, υποστηρίζοντας προκλητικά πως το σύστημα απενεργοποιείται από τις ελληνικές Αρχές, όταν σκοπεύουν να περάσουν τα σύνορα μέλη της οργάνωσης FETO που θεωρείται «τρομοκρατική» στην Τουρκία.

«Υπενθυμίζοντας ότι τα μέλη της FETO ενημέρωσαν το κέντρο στην πόλη Φέρες, ο Ταχσίν είπε: «Μετά από αυτές τις πληροφορίες, οι FETΟ-ιστές, πέρασαν εύκολα από τον Έβρο και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στις Φέρες, θα πάνε στην Αθήνα από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ή οδικώς. Ήταν γνωστό εκ των προτέρων πόσα άτομα θα έρθουν στην Ελλάδα. Γιατί εφαρμόζεται διπλά μέτρα και μέτρα μεταξύ των ανθρώπων, γιατί επιτρέπονται τα μέλη της FETO; Η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει διακρίσεις κατά των ανθρώπων», είπε ο δημοσιογράφος Ταχσίν που έχει την ελληνική υπηκοότητα» γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη τις φαντασιώσεις του μειονοτικού δημοσιογράφου που διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Κορφιάτη: Αποφυλακίστηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος»

Η Omicron σαρώνει τον κόσμο, ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη από το Καμερούν

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα με νέα μέτρα, τι ισχύει για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης