Κρίστιαν Έρικσεν: Ποδοσφαιριστής της χρονιάς o Σιμόν Κιάερ για τη στάση του όταν κατέρρευσε ο συμπαίκτης του

Κρίστιαν Έρικσεν: Ποδοσφαιριστής της χρονιάς o Σιμόν Κιάερ για τη στάση του όταν κατέρρευσε ο συμπαίκτης του

Ο Βρετανικός Guardian ανακήρυξε ποδοσφαιριστή της χρονιάς τον αρχηγό της Εθνικής Δανίας Σιμόν Κιάερ για τη στάση που επέδειξε όταν είχε καταρρεύσει από καρδιακή ανακοπή ο συμπαίκτης του Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro 2000

kjaer
Ο 32χρονος Σιμόν Κιάερ, ο αμυντικός της Μίλαν και αρχηγός της Εθνικής Δανίας ανακηρύχτηκε από τον βρετανικό the Guardian ως ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Πέραν των αναμφισβήτητων ικανοτήτων του ως αμυντικός, που συνέβαλε στην εντυπωσιακή πορεία της Εθνικής του Ομάδας στο φετινό Euro, η αφορμή για την βράβευσή του οφείλεται και σε ένα πολύ σημαντικό του κατόρθωμα.

Εδώ η αιτιολόγηση που κάνει η εφημερίδα, που επισκέφηκε τον παίκτη για να του παραδώσει το βραβείο:

«Στις 12 Ιουνίου έκανε κάτι που κανείς σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου δεν θα περίμενε ποτέ ότι θα χρειαστεί: όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν, στενός του φίλος, κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Δανίας με τη Φινλανδία, έτρεξε αμέσως να τον βοηθήσει, βάζοντάς τον σε θέση ανάρρωσης και ξεκινώντας τη διαδικασία ανάνηψης που τελικά βοήθησε σημαντικά στο να σώσει τη ζωή του. Στη συνέχεια, πήρε την πρωτοβουλία για να σχηματίσουν με τους συμπαίκτες τους ένα προστατευτικό «δαχτυλίδι» γύρω από τον Έρικσεν με τους συμπαίκτες τους και παρηγόρησε τη σύντροφο του Έρικσεν, Σαμπρίνα Κβιστ Γιένσεν. Ο Κιάερ δικαίωσε τον τίτλο του ως αρχηγός της Δανίας και τους οδήγησε με εξαιρετική δύναμη και ψυχραιμία σε μια αδιανόητη δοκιμασία».

Κλείσιμο
Πηγή: politicus.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης