Βρήκαν το πιθανό τελευταίο σημείο διαρροής οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Βρήκαν το πιθανό τελευταίο σημείο διαρροής οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Όπως διευκρίνισε η ρωσική υπηρεσία Διαστήματος (Roskosmos), τα μέσα για την αποκατάσταση της διαρροής θα σταλούν με το επόμενο διαστημόπλοιο Progress

Screenshot_2021-12-31_at_8_43_29_PM
Οι κοσμοναύτες Αντόν Σκάπλεροφ και Πιότρ Ντουμπρόφ, που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), εντόπισαν το πιθανό τελευταίο σημείο διαρροής οξυγόνου στον ενδιάμεσο θάλαμο της κάψουλας Zvezda στον ISS, ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία Διαστήματος (Roskosmos).

Όπως διευκρίνισε η Roskosmos, τα μέσα για την αποκατάσταση της διαρροής θα σταλούν με το επόμενο διαστημόπλοιο Progress.

«Μετά από αυτό οι κοσμοναύτες θα προχωρήσουν στην τελική επισκευή της διαρροής» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskosmos. Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είχε αναφέρει ότι οι κοσμοναύτες τους επισήμαναν ότι εντόπισαν μερικά προβλήματα και γνωρίζουν πως να τα αντιμετωπίσουν.

Τον Μάρτιο οι κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ είχαν πραγματοποιήσει επισκευαστικές εργασίες στον θάλαμο της κάψουλας Zvezda όπου εντόπισαν μια ρωγμή και κάποια σημεία διαρροής.

Όλες οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν και σε συνεργασία της ομάδας της επιχειρησιακής ομάδας διαχείρισης του ρωσικού τμήματος του ISS με τους ειδικούς της NASA.

Στα μέσα Απριλίου ο κοσμοναύτης Ιβάν Βάγκνερ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η διαρροή οξυγόνου μειώθηκε τρεις φορές μετά το ερμητικό κλείσιμο της ρωγμής που είχε εντοπισθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης