Να εκτιμήσουν τα μικρά πράγματα στη ζωή και να δείξουν αλληλεγγύη στους φτωχούς, κάλεσε του πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκοςστο κύρηγμά του την παραμονή των Χριστουγέννων.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας τέλεσε το βράδυ της Παρασκευής τη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ενώπιον 2.000 πιστών. Όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο παρακολούθησαν τη λειτουργία στις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί έξω από την εκκλησία.
«Εκεί είναι που γεννήθηκε ο Ιησούς: Κοντά σε αυτούς, στους ξεχασμένους του κόσμου. Ήρθε εκεί όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τίθεται σε δοκιμασία. Ήρθε για να εξευγενίσει τους αποκλεισμένους και σε αυτούς είναι που αποκάλυψε πρώτα τον εαυτό του. Όχι σε μορφωμένους ή σε σημαντικούς ανθρώπους, αλλά σε φτωχούς εργάτες. Απόψε ο Θεός έρχεται να γεμίσει με αξιοπρέπεια τη λιτότητα του μόχθου. Θυμίζει σε όλους μας τη σημασία του να δωρίζεις αξιοπρέπεια στους άνδρες και στις γυναίκες μέσω του μόχθου», είπε ο Πάπας.
Κλείσιμο
Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκλησίας τέλεσε τη Λειτουργία χωρίς μάσκα, υπενθύμισε το σκηνικό της Θείας Γέννησης, με τον Μεσσία να γεννιέται έχοντας γύρω του βοσκούς: «Αυτό είναι το μήνυμα: Ο Θεός δεν ανυψώνεται με μεγαλεία, αλλά ταπεινώνει τον εαυτό του. Η ταπεινότητα είναι το μονοπάτι που διάλεξε για να έρθει κοντά μας, να αγγίξει τις καρδιές μας, να μας σώσει και να μας φέρει πάλι πίσω σε όσα έχουν πραγματική σημασία».
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»