Πρόστιμα άνω των €100 εκατ.σε Google και Facebook επέβαλαν ρωσικά δικαστήρια

Πρόστιμα άνω των €100 εκατ.σε Google και Facebook επέβαλαν ρωσικά δικαστήρια

Ρωσικά δικαστήρια επέβαλαν πρόστιμα 23.9 εκατομμυρίων ευρώ στη Meta Platforms και 78,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Alphabet της Google

blantimir-poutin
Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα Παρασκευή, πρόστιμο 1,99 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (23.398.997 εκατομμυρίων ευρώ ) στη Meta Platforms επειδή επανειλημμένα απέτυχε να διαγράψει περιεχόμενο που η Ρωσία θεωρεί παράνομο, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της Μόσχας.

Νωρίτερα το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας ανακοίνωσε ότι επέβαλε στην εταιρεία Alphabet της Google πρόστιμο 7,2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (78,5 εκατ. ευρώ) επειδή συστηματικά δεν απομάκρυνε περιεχόμενο που η Ρωσία θεωρεί απαγορευμένο.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές εταιρείες Meta Platforms και Google απειλούνται με νέα πρόστιμα επί του κύκλου εργασιών τους επειδή δεν έχουν απομακρύνει περιεχόμενο που θεωρείται απαγορευμένο στη Ρωσία.

«Την παρούσα στιγμή δεν έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 2.000 περιεχόμενα στο Facebook και Instagram», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής στην οποία επισημαίνεται ότι από την πλατφόρμα «της Google δεν έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 2.600 περιεχόμενα».


Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης