Το «χρυσό» διαζύγιο της πριγκίπισσας Χάγια - Η απόδραση, οι απαγωγές και η εξωσυζυγική σχέση με τον σωματοφύλακα

Το «χρυσό» διαζύγιο της πριγκίπισσας Χάγια - Η απόδραση, οι απαγωγές και η εξωσυζυγική σχέση με τον σωματοφύλακα

Ο πολυτελής βίος της 47χρονης πριγκίπισσας που θα πάρει 554 εκατ στερλίνες από τον σεΐχη του Ντουμπάι -   Προβλέπονται αποζημιώσεις ακόμη και για προσωπική νοσοκόμα αλλά και για συντήρηση πόνι και λοιπών κατοικιδίων

dubain-main1
Πάνω από μισό δισεκατομμύριο λίρες (554 εκατομμύρια λίρες, περίπου 640 εκατομμύρια ευρώ) καλείται να καταβάλει ο δισεκατομμυριούχος ηγεμόνας του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, στην εν διαστάσει σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ-Χουσεΐν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου επιδίκασε σήμερα εφάπαξ διακανονισμό, ύψους 251,5 εκατομμυρίων λιρών στην 47χρονη πριγκίπισσα Χάγια, κόρη του πρώην βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν.

Στην απόφαση υπάρχει επίσης πρόβλεψη για σημαντικό «προϋπολογισμό ασφαλείας» καθώς και για διακοπές, μισθούς και κατ’ οίκον διαμονή για μια νοσοκόμα όσο και μία νταντά, θωρακισμένα οχήματα για την οικογένεια και το κόστος συντήρησης διαφόρων πόνι και κατοικίδιων.

Το δικαστήριο έχει, επίσης, επιδικάσει εξασφαλισμένες πληρωμές ύψους 5,6 εκατομμυρίων λιρών ετησίως σε καθένα από τα δύο παιδιά της, μια 14χρονη κόρη και έναν 9χρονο γιο. Αυτά θα εξασφαλιστούν με εγγύηση 290 εκατομμυρίων λιρών.

Με το αστρονομικό αυτό, η πριγκίπισσα Χάγια, η νεότερη από τις έξι συζύγους του σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ-Μακτούμ, πάμπλουτου ηγεμόνα του Ντουμπάι, πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ισχυρού ιδιοκτήτη ιπποδρόμων, μπορεί να καλύψει άνετα το κόστος λειτουργίας δύο ακινήτων πολλών εκατομμυρίων λιρών, το ένα δίπλα στο παλάτι του Κένσινγκτον του Λονδίνου, καθώς και την κύρια κατοικία της στο Έγκαμ του Σάρεϊ.

PRINCESS_SAYA2



Η απόδραση της Χάγια από το Ντουμπάι με τα δύο παιδιά της

Η υπόθεση διαζυγίου της πριγκίπισσας Χάγια βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ το 2019, όταν απέδρασε διέφυγε από το Ντουμπάι βρίσκοντας καταφύγιο στη Βρετανία παίρνοντας μαζί και τα δύο παιδιά της.

Ωστόσο, ο 72χρονος σεΐχης Μοχάμεντ φέρεται να ήταν ο ενορχηστρωτής της απαγωγής των παιδιών τους – τη Τζαλίλα και της Σάμσα. Αφού τις απήγαγε, τις εξανάγκασε να γυρίσουν στο Ντουμπάι. Τον περασμένο Μάρτιο, η βρετανική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι, ο σεΐχης Μοχάμεντ χρηματοδότησε την απαγωγή δύο θυγατέρων του και «εκφόβισε» την πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας, αναγκάζοντάς την να βρει καταφύγιο στη Βρετανία.

Κλείσιμο
Στους ισχυρισμούς αυτούς συμπεριλαμβάνονταν οι καταγγελίες ότι ο Μοχάμεντ ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής της κόρης του Σάμσα, ηλικίας τότε 18 ετών, από τους δρόμους του Κέμπριτζ στην κεντρική Αγγλία το 2000. Την έστειλε παρά τη θέλησή της πίσω στο Ντουμπάι αεροπορικώς, όπου παραμένει αιχμάλωτη. Ο ίδιος κανόνισε, επίσης, την αρπαγή της μικρότερης αδελφής της από ένα πλοίο που κατέπλεε σε διεθνή ύδατα, στα ανοικτά των ακτών της Ινδίας, από ινδικές δυνάμεις το 2018 και την επιστροφή της στο εμιράτο.

Το ποίημα - «απειλή» του σεΐχη στον σωματοφύλακα

Επιπλέον, ο Σεΐχης Μοχάμεντ είχε δημοσιεύσει ένα ποίημα υπό τον τίτλο: «Ζούσες, πέθανες», απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς την πριγκίπισσα Χάγια, όταν ανακάλυψε ότι είχε σχέση με πρώην σωματοφύλακά της.

Η πριγκίπισσα Χάγια συνέχισε να δέχεται απειλές αφού κατέφυγε στη Βρετανία, με μηνύματα που έλεγαν «μπορούμε να σε φτάσουμε οπουδήποτε». Έκτοτε η ίδια δαπάνησε υπέρογκα ποσά για την ασφάλειά της.
000_9V28NQ

Χάκαρε το κινητό της συζύγου του

Φέτος, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απεφάνθη ότι, ο σεΐχης Μοχάμεντ είχε παραβιάσει παράνομα τα κινητά τηλέφωνα της πριγκίπισσας Χάγια, των σωματοφυλάκων της και της νομικής της ομάδας.

Χρησιμοποιώντας το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus της NSO Group, χάκαρε τα τηλέφωνα της Haya και πέντε συνεργατών της, συμπεριλαμβανομένων δύο εκ των δικηγόρων της. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε στην κατοχή του υλικό από χάκερ και ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί παρακολούθηση με ρητή ή σιωπηρή εξουσία του. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Οικογενειακού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε το αντίθετο.

Στην απόφαση διαζυγίου, ο δικαστής όμως απεφάνθη ότι η πριγκίπισσα και τα δύο παιδιά της ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι κι ότι χρειάζονταν συνεχή ασφάλεια κατά την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Η κύρια απειλή που αντιμετωπίζουν δεν ήταν από εξωτερικές πηγές, είπε, αλλά από τον ίδιο τον πατέρα τους».

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου υποστήριξε ότι έκανε ότι μπορούσε για να καταλήξει σε ένα λογικό συμπέρασμα, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος του διαζυγίου, δεδομένου «του εξαιρετικού πλούτου και του βιοτικού επιπέδου που απολάμβαναν αυτά τα παιδιά κατά τη διάρκεια του γάμου των γονιών τους».

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της πριγκίπισσας Χάγια επέμειναν ότι η ίδια δεν είχε αξιώσεις για τις μελλοντικές της ανάγκες. Ωστόσο, η πριγκίπισσα επικρίθηκε έντονα κατά τη διάρκεια των δικαστικών ακροάσεων για τα υπερβολικά της έξοδα.

Στον εννιάχρονο γιο της, η πριγκίπισσα είχε χαρίσει τρία πολυτελή αυτοκίνητα καθώς «είχε συνηθίσει να του δίνουν αυτοκίνητα ως δώρα». Αυτή ήταν, είπε ο δικαστής, μια δικαιολογημένη κριτική.
000_1J84VJ

Η Χάγια εκβιάστηκε από το προσωπικό ασφαλείας για τη σχέση της με τον σωματοφύλακα

Στην απόφασή του, ωστόσο, ο δικαστής έλαβε υπόψη του στοιχεία που προσκόμισε η πριγκίπισσα Χάγια και που αποδείκνυαν ότι η ίδια είχε εκβιαστεί από μέλη του προσωπικού ασφαλείας της, για τη σχέση που είχε με έναν από αυτούς.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις εκβιαστές είχαν βάλει στην τσέπη το ποσό των επτά εκατομμυρίων λιρών για να κρατήσουν κλειστό στο στόμα τους για την κρυφή σχέση που διατηρούσε με πρώην σωματοφύλακά της.

Η πριγκίπισσα φαίνεται πως είχε κάνει αρκετές πληρωμές σε τέσσερις από αυτούς τους υπαλλήλους, μερικές από τις οποίες προέρχονταν από τραπεζικούς λογαριασμούς των παιδιών της.

Ο πολυτελής βίος του ζευγαριού

Με τον πρώην σύζυγό της, είχαν γυρίσει όλο τον κόσμο. Μόνο οι καλοκαιρινές διακοπές τους στη Σαρδηνία, είχαν κοστίσει 631.000 λίρες. Για να οργώνουν τη θάλασσα, η ενοικίαση ενός ιδιωτικού γιοτ κόστισε 55.000 λίρες.

Όταν είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας, οι καλοκαιρινές τους διακοπές για μία εβδομάδα σε πολυτελές θέρετρο κόστισαν 274.000 λίρες. Η πριγκίπισσα Χάγια είχε πρόσβαση σε 15 σπίτια σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, το «Dalham Hall» στο Σάφολκ είναι η κύρια κατοικία της που βρίσκεται μία ανάσα από τον ιππικό όμιλο «Godolphin» του σεΐχη.

Η οικογένεια του σεΐχη Μοχάμεντ χρησιμοποιούσε ένα πολυτελές γιοτ, αξίας 400 εκατομμυρίων λιρών, με το οποίο ταξίδευε για λόγους ασφαλείας. Ένα καλοκαίρι, που ήθελε να δροσίσει τον ουρανίσκο της οικογένειάς του και του προσωπικού, ο σεΐχης δαπάνησε το ποσό των δύο εκατομμυρίων λιρών σε φράουλες

Για την εκπαίδευση των παιδιών τους, ο σεΐχης ήταν γαλαντόμος. Ο καθηγητής που τους έκανε μάθημα, αμειβόταν με το ποσό των 250 λιρών την ώρα.

Ποια είναι η πριγκίπισσα Χάγια

Η πριγκίπισσα Χάγια, κόρη του βασιλιά Χουσεϊν της Ιορδανίας και της τρίτης γυναίκας του βασίλισσας Αλία, γεννήθηκε στο βασίλειο του πατέρα της, αλλά έλαβε εκπαίδευση στην Βρετανία, όπου και σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία στην Οξφόρδη. Παντρεύτηκε τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ,το 2004, σε ηλικία 29 ετών.

Είναι ικανότατη ιππέας και μάλιστα η μόνη γυναίκα που έχει κερδίσει μετάλλιο στους Παναραβικούς Αγώνες Ιππασίας. Εξάλλου, ήταν η πρώτη γυναίκα που εκπροσώπησε την Ιορδανία στο συγκεκριμένο άθλημα. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 για την πατρίδα της και υπήρξε πρεσβευτής Καλής Θελήσεως για το παγκόσμιο πρόγραμμα τροφίμων του ΟΗΕ.

Ο σεΐχης και η Χάγια, μέλη της υψηλής κοινωνίας της Βρετανίας, είναι και οι δύο φίλοι της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πέντε εκατομμύρια λίρες για να «φιμώσει» τον σωματοφύλακα

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η πρώην σύζυγός του εμίρη του Ντουμπάι, φέρεται να είχε το 2016 εξωσυζυγική σχέση με τον Βρετανό σωματοφύλακά της Ράσελ Φλάουερς. Η σχέση τους διήρκεσε δύο χρόνια.

Αλλά για να έχει το κεφάλι της ήσυχο και για να μην διαρρεύσει η ανάρμοστη σχέση τους, «φίμωσε» το στόμα του αγαπημένου της με το ποσό των πέντε εκατομμυρίων λιρών. Με τον τρόπο αυτό, φρόντισε να μην αποκαλυφθεί ο δεσμός τους.

Ο Φλάουερς ήταν επί πέντε χρόνια υπό τις υπηρεσίες της πριγκίπισσας Χάγια. Πολλές φορές την συνόδευε και σε ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ η 46χρονη πριγκίπισσα επέμενε τα δωμάτια τους να επικοινωνούν. Μέχρι τώρα, ο Ράσελ Φλάουερς αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα δημοσιεύματα.

Φίλοι όμως του 37χρονου πρώην εραστή της, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, επιβεβαιώνουν την ανάρμοστη σχέση τους, μιλώντας για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η σύζυγος του Ράσελ Φλάουερς καθώς προσπαθούσε να σώσει τον γάμο τους. Μάταια, όμως γιατί το ζευγάρι τελικά χώρισε.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανοί ακυρώνουν ταξίδια και επιλέγουν να μείνουν κοντά στο σπίτι φέτος τα Χριστούγεννα λόγω της «Omicron»


«Τον παρακαλούσα να με αφήσει, αλλά συνέχιζε να με χτυπά με μανία» λέει η 17χρονη από την Έδεσσα


«Δεν έχω κάνει πρόταση γάμου, δε θέλω να κάνουμε βιαστικές κινήσεις», λέει ο Αλέξης Παππάς για την Αθηνά New York
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης