Λονδίνο: Μετά το Παρίσι ακύρωσε τις εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά λόγω της Omicron

Λονδίνο: Μετά το Παρίσι ακύρωσε τις εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά λόγω της Omicron

«Είναι πολύ απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού» δήλωσε ο δήμαρχος, Σαντίκ Καν - Πληθαίνουν οι πρωτεύουσες που αλλάζουν το πρόγραμμά τους

london-02
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ανακοίνωσε απόψε ότι ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα την Πρωτοχρονιά, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον στη Βρετανία.

«Με τις μολύνσεις της Covid-19 σε επίπεδα ρεκόρ στην πόλη μας και στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαι αποφασισμένος (…) να κάνω ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να ανακόψω την εξάπλωση της νέας παραλλαγής και να φροντίσω να μην επιβαρυνθούν οι υπηρεσίες» υγείας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

«Αυτό σημαίνει» συνέχισε, «ότι δεν θα οργανώσουμε την εκδήλωση με συμμετοχή 6.500 ανθρώπων στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς». «Είναι πολύ απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού» επέμεινε.

Αντί για την εκδήλωση, θα μεταδοθεί από το BBC μια «εντυπωσιακή εκπομπή», στην οποία θα γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του 2021.

Το Λονδίνο ακολουθεί έτσι το παράδειγμα του Παρισιού, το οποίο μόλις το περασμένο Σάββατο ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τη ρίψη πυροτεχνημάτων και τις συναυλίες στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε λέσχες φιλάθλων μετά τα άγρια επεισόδια σε κλαμπ της Θεσπρωτίας

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν - Φοβούνται νέα μέτρα οι επιχειρηματίες

Αύξηση 8% στις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη έφερε η μείωση εξαγωγών στον αγωγό Γιαμάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης