Γαλλία: Η Μπριζίτ Μακρόν μοιράζει... μηνύσεις στους ακροδεξιούς για τα fake news ότι είναι τρανσέξουαλ

Γαλλία: Η Μπριζίτ Μακρόν μοιράζει... μηνύσεις στους ακροδεξιούς για τα fake news ότι είναι τρανσέξουαλ

Φήμες πως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας γεννήθηκε άντρας και έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου - Ακροδεξιά εφημερίδα και αντιεμβολιαστές πίσω από την «επίθεση» στην σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν

brigitte-macron-0
Στην δικαιοσύνη θα καταφύγει η 68χρονη Μπριζίτ Μακρόν για να καταθέσει μήνυση εναντίον όσων κυκλοφορούν φήμες πως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είχε γεννηθεί άνδρας με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ και αργότερα άλλαξε φύλο και όνομα. Τα fake news για την ένοικο του Ελιζέ έκαναν την εμφάνισή τους την περασμένη εβδομάδα στα γαλλικά social media με το hashtag #Jean - Michel Trogneux να γίνεται δεύτερο trend στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στο Twitter. Τρονιέ είναι το πατρικό επίθετο της Μπριζίτ Μακρόν.

Πηγές από το περιβάλλον της συζύγου του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δήλωσαν στην εφημερίδα Le Figaro πως η οικοδέσποινα του Ελιζέ λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της τις παράλογες φήμες και σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά των προσώπων που διαδίδουν ψεύδη για την ταυτότητά της.

Η φήμη για την σεξουαλική ταυτότητα της Μπριζίτ Μακρόν είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο στην γαλλική μηνιαία ακροδεξιά εφημερίδα «Faits et Documents», η οποία υποστηρίζει πως το σχετικό δημοσίευμα βασίζεται σε έρευνες τριών ετών και σε μαρτυρίες «ειδικών». Με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία να βρίσκονται προ των πυλών δεν είναι τυχαίο πως το hashtag #Jean - Michel Trogneux έκανε πρώτα την εμφάνισή του σε λογαριασμό στο Twitter που ανήκει σε ομάδα αντιεμβολιαστών και υποστηρικτών του ακροδεξιού υποψηφίου Ερίκ Ζεμούρ. Στη συνέχεια η θεωρία συνωμοσίας εμφανίστηκε σε σελίδες υποστηρικτών του Ζεμούρ στο Facebook.

Η «δημοσιογράφος» Νατάσα Ρέι, που υπογράφει το ρεπορτάζ για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, έδωσε συνέντευξη για το θέμα την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube η Γαλλίδα μέντιουμ Αμαντίν Ρόι. Η συνέντευξη είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών και 470.000 views, πριν διαγραφεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια Πρώτη Κυρία πέφτει θύμα fake news για την σεξουαλική της ταυτότητα. Το 2017 το ίδιο είχε συμβεί στην πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα ενώ και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν είχε πέσει θύμα ψευδών ειδήσεων για την σεξουαλική της ταυτότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναζητούν ασυνείδητο οδηγό που παρέσυρε πεζό στην Χαλκίδα

Δείτε το αισθησιακό lap dance που χάρισε Νεοϋορκέζα αστυνομικός στον υπαρχηγό της και... τον έκαψε!

Επιστρέφουν παράνομοι μετανάστες στο Μπαγκλαντές για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, λέει ο Μηταράκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης