Βαλερί Πεκρές: Η νέα αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς είναι η δεύτερη πιο αγαπητή προσωπικότητα των Γάλλων

Βαλερί Πεκρές: Η νέα αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς είναι η δεύτερη πιο αγαπητή προσωπικότητα των Γάλλων

Μέσα σε έναν μήνα η δημοτικότητά της Βαλερί Πεκρές «τσίμπησε» 12 μονάδες - Ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει πρώτος στην πρόθεση ψήφου

pecresse
Τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, η νέα αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς, Βαλερί Πεκρές, «τσιμπάει» συνεχώς ποσοστά στις δημοσκοπήσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν να διατηρεί την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου.

Την ώρα που το 44% των Γάλλων θεωρεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι καλός πρόεδρος, η Βαλερί Πεκρές εμφανίζει μία δυναμική στις δημοσκοπήσεις διόλου ευκαταφρόνητη.
Η 54χρονη πρώην υπουργός Προϋπολογισμού επί Σαρκοζί είναι η δεύτερη πιο αγαπητή προσωπικότητα των Γάλλων με ποσοστό (36%).

Στην πρώτη θέση έρχεται ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ με ποσοστό 45%.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και διεξήχθη από τις «Οdoxa- Μascaret» δείχνει επίσης ότι, το 50% των Γάλλων έχουν μία καλή εικόνα για τη νέα αρχηγό του κόμματος «Les Republicains» (LR).

Το Δεκέμβριο, η δημοτικότητα της 54χρονης Πεκρές ενισχύθηκε 12 μονάδες, όπως σχολιάζει η «Le Figaro» επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των Γάλλων τη θεωρεί «δυναμική και καταρτισμένη».

Κλείσιμο
Η Πεκρές θεωρείται «μετριοπαθής» για τα δεδομένα του συντηρητικού κόμματος LR με τον γαλλικό Τύπο να επισημαίνει ότι απευθύνεται στους «κεντροδεξιούς» ψηφοφόρους στους οποίους στηρίζεται ο Μακρόν.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία της για τις εσωκομματικές εκλογές, η Πεκρές υποσχέθηκε να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό αδειών διαμονής για τους μετανάστες που δεν προέρχονται από την ΕΕ, να σκληρύνει τις δικαστικές ποινές στις λεγόμενες «σκληρές» συνοικίες και να απαγορεύσει στις γυναίκες που συνοδεύουν τα παιδιά τους σε σχολικές εκδρομές να φοράνε τη μουσουλμανική μαντίλα.

Επιπλέον δηλώνει πως θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 65 έτη και θα περικόψει 200.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα. Δηλώνει παράλληλα ότι θα καταργήσει και τυπικά το 35ωρο.

Η Πεκρές έχει τη μεγαλύτερη απήχηση μεταξύ των ατόμων 65 ετών και άνω, που τείνουν να είναι οι πιο συχνοί ψηφοφόροι, καθώς και των δεξιών ψηφοφόρων.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανακάλυψε κυψέλη δύο μέτρων πίσω από τα πλακάκια του μπάνιου ενός ζευγαριού - Δείτε βίντεο

Νέα καταγγελία από τραγουδίστρια για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Άνοιξαν χιλιάδες ραντεβού για να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 με την αναμνηστική δόση έως την Κυριακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης