Κακοκαιρία στην Αλβανία: Χωρίς ρεύμα, για τρίτη ημέρα, 41 ελληνικά μειονοτικά χωριά

Κακοκαιρία στην Αλβανία: Χωρίς ρεύμα, για τρίτη ημέρα, 41 ελληνικά μειονοτικά χωριά

Οι  πλημμύρες σε κάμπους, οδικούς άξονες και χωριά, καθώς και το τσουχτερό κρύο έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα τη ζωή των κατοίκων ελληνικής καταγωγής

argirokastro
Για τρίτη ημέρα σήμερα τα 41 ελληνικά μειονοτικά χωριά του Δήμου Δρόπολης στον νομό Αργυροκάστρου παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών πλημμύρισαν τον υποσταθμό υψηλής τάσης στο Αργυρόκαστρο, από όπου η περιοχή προμηθεύεται ρεύμα με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας. Σε συνδυασμό, δε, με τις πλημμύρες σε κάμπους, οδικούς άξονες και χωριά, καθώς και το τσουχτερό κρύο έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα η ζωή των κατοίκων ελληνικής καταγωγής.



Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές στην Αλβανία. Η στάθμη του νερού στον Αώο ποταμό έχει υπερβεί τα ιστορικά επίπεδα με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ειδικά στο τελικό στάδιο πριν ο ποταμός φθάσει στη θάλασσα. Τα νερά στις πλημμυρισμένες περιοχές έχουν φθάσει το ένα μέτρο. Ιδιαίτερα είναι τα προβλήματα στους νομούς της Αυλώνας και του Φίερι. Πολλά σπίτια και νοικοκυριά έχουν πλημμυρίσει, ενώ 50 οικογένειες έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Επίσης, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί.

Προβλήματα σημειώθηκαν και σε περιοχές στο βόρειο και νότιο ανατολικό τμήμα της χώρας λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Όταν ο Πούτιν δούλευε ως... «ταξιτζής» - «Είναι δυσάρεστο να μιλάω γι' αυτό»

Ποιος είναι ο Μαξ Φερστάπεν, ο 24χρονος νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1

Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Μητσοτάκης με μηνύματα για τον εμβολιασμό και λειτουργία των ναών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης