Εκτοξεύτηκε ο ρωσικός πύραυλος που μεταφέρει Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Βίντεο)

Εκτοξεύτηκε ο ρωσικός πύραυλος που μεταφέρει Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Βίντεο)

«Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα» δήλωσε ο Γιουσάκου Μεζάουα πριν ξεκινήσει το 12ήμερο μακρινό ταξίδι του

japanese_mil_1
Ήταν το παιδικό του όνειρο και επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που από μικρός ήθελε να ταξιδέψει στο διάστημα ξεκίνησε σήμερα το μακρινό του ταξίδι με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σύμφωνα με την Guardian, o Γιουσάκου Μεζάουα, ιδρυτής της Zozo, μιας επιτυχημένης online επιχείρησης μόδας, μαζί με τον βοηθό του Γιόζο Χιράνο, έγιναν σήμερα οι πρώτοι διαστημικοί τουρίστες που ταξίδεψαν στον ISS εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.


Πριν από μερικές ώρες, ο Μεζάουα και η ομάδα του έφυγαν από το ξενοδοχείο στο Μπαϊκονούρ υπό την συνοδεία ενός μουσικού κομματιού που ακούνε όλοι οι κοσμοναύτες πριν τα ταξίδια τους, από τον καιρό της σοβιετικής εποχής μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά, μέρος των στίχων που μιλούν για τη νοσταλγία που βιώνει κάποιος μακριά από το σπίτι του, τραγουδήθηκαν στα ιαπωνικά.




Συγγενείς και φίλοι του Μεζάουα, κρατώντας Ιαπωνικές σημαίες, τον αποχαιρέτισαν καθώς πήγαινε να φορέσει τη διαστημική στολή του. «Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα» έγραψε σε tweet ο δισεκατομμυριούχος πριν επιβιβαστεί μαζί με τον Χιράνο στο τριθέσιο διαστημικό σκάφος Σογιούζ, με τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντερ Μισούστιν στη θέση του πιλότου. Λίγο αργότερα θα λάμβανε χώρα με επιτυχία η εντυπωσιακή εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο στο Καζακστάν.

mil


Κλείσιμο
japanese_mil_1


«Είμαι ενθουσιασμένος» είχε πει ο μεγιστάνας στους ρεπόρτερ την παραμονή της αναχώρησής του. «Νιώθω σαν μαθητής δημοτικού που ετοιμάζεται για εκδρομή. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα κατάφερνα να πάω στο διάστημα. Πάντα μου άρεσε ο έναστρος ουρανός και τα ουράνια σώματα. Νιώθω τυχερός που έχω την ευκαιρία να πραγματοποιήσω επιτέλους το όνειρό μου».

Ο 46χρονος πάντως δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αυτό το όνειρο, αφού έχει ήδη κλείσει θέση στο φιλόδοξο ταξίδι γύρω από τη Σελήνη που σχεδιάζει ο Έλον Μασκ με πύραυλο της SpaceX για το 2023.

japanese_mil_2

japan_tourists_baikonur
japan_tourists_baikonur_1
japan_tourists_baikonur_3



japan_tourists_baikonur_4
japan_tourists_baikonur_5


Ειδήσεις σήμερα:

«Είστε ένα μάτσο άχρηστοι»: Το... σκοτεινό παρελθόν του CEO που απέλυσε ταυτόχρονα 900 άτομα μέσω Zoom

«Δεν ζούμε στο '60 και ως κομματάρχης να βγω και να δίνω γραμμές», λέει ο Χρηστίδης για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του 49χρονου στον Εύοσμο - Στο σκαμνί η σύζυγος και η κόρη του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης