Ποια είναι η Βαλερί Πεκρές που εκτίναξε τη γαλλική Δεξιά και μπορεί να ανατρέψει το προεκλογικό κλίμα

Ποια είναι η Βαλερί Πεκρές που εκτίναξε τη γαλλική Δεξιά και μπορεί να ανατρέψει το προεκλογικό κλίμα

Αν γίνονταν σήμερα εκλογές στη Γαλλία, η Πεκρές, που έχει περιγράψει τον εαυτό της ως «ένα τρίτο Θάτσερ, δύο τρίτα Μέρκελ», θα αποσπούσε 17% στον πρώτο γύρο με τον Εμανουέλ Μακρόν να έρχεται σταθερά πρώτος με ποσοστό 25%

000_9TZ3KZ
Με το... καλημέρα στην προεδρία της γαλλικού συντηρητικού κόμματος «Les Republicains» (LR), η Βαλερί Πεκρές εκτίναξε τη γαλλική Δεξιά στο 17%, περνώντας στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2022, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Με βάση δημοσκόπηση των γαλλικών ΜΜΕ «Le Figaro - LCL», αν γίνονταν σήμερα εκλογές στη Γαλλία, η Πεκρές, που έχει περιγράψει τον εαυτό της ως «ένα τρίτο Θάτσερ, δύο τρίτα Μέρκελ», θα αποσπούσε 17% στον πρώτο γύρο με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να έρχεται σταθερά πρώτος με ποσοστό 25%.

Η Μαρίν Λεπέν ισοβαθμεί με την Πεκρές λαμβάνοντας 17% ενώ ο Ερίκ Ζεμούρ 13%.Στο δεύτερο γύρο, πάντως, με βάση την δυναμική που καταγράφει η γαλλική Δεξιά, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αρχηγός του συντηρητικού κόμματος (LR) θα περνούσε στο δεύτερο γύρο κι όχι η Λεπέν.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Πεκρές λάμβανε 11% των ψήφων, πολύ πίσω από τον νυν πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και από τους δύο ακροδεξιούς υποψηφίους, την Μαρίν Λεπέν και τον Ερίκ Ζεμούρ.

Η Πεκρές θεωρείται «μετριοπαθής» για τα δεδομένα του συντηρητικού κόμματος LR με τον γαλλικό Τύπο να επισημαίνει ότι απευθύνεται στους «κεντροδεξιούς» ψηφοφόρους στους οποίους στηρίζεται ο Μακρόν.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία της για τις εσωκομματικές εκλογές, η Πεκρές υποσχέθηκε να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό αδειών διαμονής για τους μετανάστες που δεν προέρχονται από την ΕΕ, να σκληρύνει τις δικαστικές ποινές στις λεγόμενες «σκληρές» συνοικίες και να απαγορεύσει στις γυναίκες που συνοδεύουν τα παιδιά τους σε σχολικές εκδρομές να φοράνε τη μουσουλμανική μαντίλα.

Κλείσιμο
Επιπλέον δηλώνει πως θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 65 έτη και θα περικόψει 200.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα. Δηλώνει παράλληλα ότι θα καταργήσει και τυπικά το «35ωρο.

Η Πεκρές έχει τη μεγαλύτερη απήχηση μεταξύ των ατόμων 65 ετών και άνω, που τείνουν να είναι οι πιο συχνοί ψηφοφόροι, καθώς και των δεξιών ψηφοφόρων.

Πάντως, για να βρεθεί στο Ελιζέ , θα πρέπει να φλερτάρει όλους όσοι πιστεύουν ότι ο Μακρόν δεν έχει κάνει αρκετά για την ασφάλεια, τη μετανάστευση και τη χαλάρωση των δημόσιων οικονομικών, πείθοντας επίσης τους υποστηρικτές της Λεπέν ότι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει. Αυτό έκανε ο Νικολά Σαρκοζί, πρώην μέντορας της Πεκρές, το 2007.

Απόφοιτος της στην οποία φοίτησαν ο Μακρόν και αρκετοί από τους προκατόχους του, η Πεκρές ζει στην εύπορη πόλη των Βερσαλλιών.Σε κάθε της ομιλία της, επιτίθεται στη Λεπέν και τον Ζεμούρ, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να είσαι εξτρεμιστής για να είσαι στην επίθεση και δεν χρειάζεται να προσβάλλεις για να πείσεις τους ψηφοφόρους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφίζει Ανδρουλάκη στον β΄ γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος

Τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 9 μήνες αν δεν γίνει η τρίτη δόση προτείνουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ

Έφοδος των Αρχών στο μαγαζί των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Αράχωβα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης