Γερμανία: SPD, FDP και Πράσινοι υπέγραψαν την συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση - Αύριο ο Σολτς εκλέγεται καγκελάριος

Γερμανία: SPD, FDP και Πράσινοι υπέγραψαν την συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση - Αύριο ο Σολτς εκλέγεται καγκελάριος

Ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να εκλεγεί αύριο Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας - «Από αυτή την εβδομάδα, θελουμε να εργαστούμε για την πρόοδο. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων», δήλωσε ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών

germania_kivernisi1
«Σήμερα ξεκινάμε!», δήλωσε ο μελλοντικός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την υπογραφή, πριν από λίγο, της Προγραμματικής Συμφωνίας από τα κόμματα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) επέλεξαν το Κέντρο «Futurium», αφιερωμένο σε ιδέες και τεχνολογίες για το μέλλον, ως χώρο φιλοξενίας της τελετής, σε μια συμβολική κίνηση για την τυπική έναρξη της συνεργασίας τους.

SPD, Grünen und FDP unterzeichnen Koalitionsvertrag in Berlin


«Από αυτή την εβδομάδα, θελουμε να εργαστούμε για την πρόοδο. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων», δήλωσε ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση, ενώ ο συμπρόεδρος των Πράσινων, νέος υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα και Αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ τόνισε ότι «από σήμερα είμαστε μια κυβέρνηση για τους ανθρώπους στη Γερμανία, με στόχο την ευημερία και την κλιματική ουδετερότητα, αλλά πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να εκλεγεί αύριο Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ενώ αμέσως μετά τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα λάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση πλειοψηφίας πέτυχε ο Ζάεφ στα Σκόπια

Πακιστανός επιδειξίας στα Καλύβια περιφερόταν με κατεβασμένο παντελόνι

Έλληνας αστυνομικός στον Έβρο: «Το GPS μας οδήγησε προς τα σύνορα και σε απαγορευμένη ζώνη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης