Γερμανία: Εσωκομματική «γκρίνια» στους Πράσινους που ανακοινώνουν αύριο τους υπουργούς τους

Γερμανία: Εσωκομματική «γκρίνια» στους Πράσινους που ανακοινώνουν αύριο τους υπουργούς τους

Η ανακοίνωση των στελεχών που θα παραλάβουν υπουργεία αναβλήθηκε για αύριο –  Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δύο πτέρυγες του κόμματος βρίσκονται σε διαμάχη

berbock_ant
Οι Πράσινοι ανέβαλαν για αύριο την ανακοίνωση των στελεχών που θα αναλάβουν υπουργεία στην επόμενη κυβέρνηση και την παρουσίαση της Προγραμματικής Συμφωνίας στα μέλη τους. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, αιτία είναι οι εσωκομματικές διενέξεις για τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν.

Το κόμμα των Πρασίνων επρόκειτο σήμερα, σε ψηφιακό Συνέδριο, να παρουσιάσει την Προγραμματική Συμφωνία και τα στελέχη που θα αναλάβουν υπουργικό αξίωμα στη νέα κυβέρνηση και να ζητήσει με ψηφιακή και επιστολική ψήφο τη συναίνεσή τους. Πριν από λίγη ώρα ωστόσο ανακοινώθηκε η αναβολή του Συνεδρίου, για αύριο, Παρασκευή, με τη δικαιολογία ότι καθυστέρησαν οι συνομιλίες με τα άλλα δύο κόμματα του συνασπισμού.

Σύμφωνα πάντως με την Handelsblatt, η διαμάχη αφορά τις δύο πτέρυγες του κόμματος, την «αριστερή» και τους «ρεαλιστές». Η πρώτη αντιτίθεται στην σχεδιαζόμενη ανάληψη υπουργείου από τον «ρεαλιστή» πρώην αρχηγό του κόμματος Τζεμ Έζντεμιρ και ζητά υπουργείο να αναλάβει ο «αριστερός» επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 'Αντον Χοφράιτερ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα 125.000 μέλη των Πρασίνων πρέπει ψηφίσουν εντός των προσεχών δέκα ημερών. Τα υπουργεία που θα στελεχώσουν οι Πράσινοι είναι το Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, το Εξωτερικών, το Οικογένειας, το Περιβάλλοντος και το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Χάθηκαν 64 άνθρωποι κάτω των 60 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα από τον Σεπτέμβριο, λέει η Παπαευαγγέλου

«Τι ράτσα είναι ο κύριος Σαντικάι;» ρώτησε η Μάρα Μεϊμαρίδη τη Λάουρα Νάργες

Ένταξη των οροθετικών στην άυλη συνταγογράφηση και στην δυνατότητα αναδοχής, ανακοίνωσε ο Πλεύρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης