Βλαντιμίρ Πούτιν: Εμβολιάστηκε για 4η φορά με πειραματικό σκεύασμα κατά της covid-19

Βλαντιμίρ Πούτιν: Εμβολιάστηκε για 4η φορά με πειραματικό σκεύασμα κατά της covid-19

Σε ρόλο «πειραματόζωου» ο Ρώσος πρόεδρος

putin_4
Για τέταρτη φορά, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμβολιάστηκε κατά του κορωνοιού. 'Οπως αναφέρει το CNN, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου δοκίμασε ένα πειραματικό ρινικό εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 που δεν έχει φθάσει ακόμη σε φάση κλινικών δοκιμών. Πρόκειται για τον τέταρτο συνολικά εμβολιασμό του κατά της νόσου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε την αναμνηστική δόση του εμβολίου «Sputnik Light» την Κυριακή, έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου «Sputnik V». Και, αφού έλαβε την τρίτη δόση, προσφέρθηκε εθελοντικά να λάβει μέρος στις δοκιμές του ρινικού εμβολίου που αναπτύσσεται από την «Gamaleya Center», την παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου «Sputnik V» και της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου «Sputnik Light».

Μιλώντας σε υπουργούς του μετά τον εμβολιασμό με το ρινικό εμβόλιο, υποστήριξε ότι «δεν ένιωσε τίποτα». «Μετά από αυτές τις δύο διαδικασίες, την αναμνηστική δόση και το ρινικό εμβόλιο- πήγα να αθληθώ σήμερα ( χθες) το πρωί. Έτσι μπορώ να βεβαιώσω ότι όλα εξελίσσονται όπως τα λένε οι επιστήμονές μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στους υπουργούς του.

Υπενθυμίζεται ότι, στα μέσα Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενέκρινε τις κλινικές δοκιμές μιας μορφής ρινικού σπρέι του εμβολίου «Sputnik V» που αναπτύχθηκε από την εταιρεία «Gamaleya», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «RIA Novosti». Η παρασκευάστρια εταιρεία εξακολουθεί να δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα του ρινικού εμβολίου, όπως υποστηρίζει ο αναπληρωτής διευθυντής της, Ντένις Λογκουνόφ.

Προτού γίνει ο Πούτιν... πειραματόζωο, έλαβε την έγκριση του Λογκουνόφ για το αν θα μπορούσε να «συμμετάσχει στο πείραμα». Ο αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας υπογράμμισε ότι η ενδορινική μορφή του εμβολίου αναπτύχθηκε για να προκληθεί φραγμός ανοσίας, ο οποίος, στην περίπτωση της νόσου Covid-19, «έχει να κάνει με τα όργανα που βρίσκονται στη ρινική κοιλότητα και τον φάρυγγα».

Ο Λογκούνοφ πρόσθεσε επίσης ότι το ρινικό εμβόλιο, είναι «βολικό, ανώδυνο, με ελάχιστες παρενέργειες».

Κλείσιμο
Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε για χρήση ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το «Sputnik V», τον Αύγουστο του 2020, υπολείπεται κατά πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες όσον αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού της. Σύμφωνα με στοιχεία του Οκτωβρίου, 47,8 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 42,4 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε μια χώρα με πληθυσμό περίπου 146 εκατομμύρια.

Μέχρι σήμερα, η Ρωσία έχει καταγράψει 262.733 θανάτους από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.



Ειδήσεις σήμερα

«Άνοιξέ του τον λάκκο» έλεγε ο πατέρας στη μητριά του Άρθουρ όταν το αγοράκι έκλαιγε γοερά γιατί «δεν το αγαπούσε κανείς»

Ο κίνδυνος λοίμωξης από Covid-19 αυξάνεται σταδιακά μετά τους τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση

Επίσημο δείπνο της Μαριάννας Λάτση στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα 30 χρόνια από την ενθρόνισή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης