Θλίψη για την βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη επέτειος γάμου χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Θλίψη για την βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη επέτειος γάμου χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Ο δούκας του Εδιμβούργου έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών - Το ζευγάρι γιόρτασε την 73η επέτειο του γάμου του στις 20 Νοεμβρίου του 2020 - Οι δύο βασιλικές βαπτίσεις που είναι αποφασισμένη να παραστεί η Ελισάβετ

princess_elisabeth_prince_philip_art
Μόνη στο Κάστρο του Ουίνδσορ περνά η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ την πρώτη επέτειο γάμου χωρίς τον αγαπημένο της πρίγκιπα Φίλιππο, «τον βράχο της ζωής της», όπως η ίδια αποκαλούσε τον σύζυγό της. Ο δούκας του Εδιμβούργου απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών, αλλά τα ζευγάρι πρόλαβε να γιορτάσει την 73η επέτειο του γάμου του στις 20 Νοεμβρίου του 2020.

Σύμφωνα με τον βασιλικό συντάκτη Κρις Σιπ, η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο βρίσκεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ καθώς επιθυμεί να περάσει την ημέρα ιδιωτικά, όπως ανέφεραν πηγές από το παλάτι. Το Σάββατο έκλεισε ένας μήνας από την εισαγωγή της Ελισάβετ στο νοσοκομείο, όπου η μονάρχης είχε παραμείνει για 24 ώρες, προκειμένου να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων, χωρίς, όμως, να έχουν δοθεί στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες από το παλάτι.



Έκτοτε, η «αειθαλής» βασίλισσα εκτελεί μόνο ελάχιστα από τα επίσημα καθήκοντά της με τελευταίο την πρόσφατη συνάντηση με τον αρχηγό του επιτελείου Στρατού Σερ Νικ Κάρτερ, ο οποίος αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί σύντομα. Αν και η βασίλισσα το τελευταίο διάστημα δεν έχει παρευρεθεί σε σημαντικές εκδηλώσεις, όπως η Ημέρα Μνήμης στις 11 Νοεμβρίου, όταν έγινε γνωστό πως υποφέρει από τραυματισμό στην πλάτη, δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένη να παραστεί την Κυριακή στις βαπτίσεις των γιων της πριγκίπισσας Ευγενίας και της Ζάρα Τιντάλ. Οι δύο βαφτίσεις αναμένεται να γίνουν από κοινού στο παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Βασιλικό Πάρκο «Windsor Great Park», στο Ουίνδσορ. Ο προσωπικός γιατρός της βασίλισσας είναι εκείνος που θα της επιτρέψει ή θα της απαγορεύσει να δώσει το «παρών» στα βασιλικά βαφτίσια με την ίδια να θεωρεί πως η παρουσία της θα είναι σημαντική για τα παιδιά της, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της.

Κλείσιμο

Τον περασμένο Φεβρουάριο η πριγκίπισσα Ευγενία έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Η κόρη του πρίγκιπα Άντριου και ο επιχειρηματίας σύζυγός της, Τζακ Μπρούκσμπανκ, έχουν ανακοινώσει πως ο γιος τους θα λάβει το όνομα Αύγουστος, Φίλιππος, Χόουκ, για να τιμήσουν τον πρίγκιπα Φίλιππο. Μόλις ένα μήνα μετά, η εξαδέλφη της Ευγενίας και κόρη της πριγκίπισσας Άννας, Ζάρα Τιντάλ, σύζυγος του πρώην πρωταθλητή του ράγκμπι, Μάικ Τιντάλ, γέννησε το τρίτο της παιδί, έναν γιο, που θα πάρει το όνομα Λούκας Φίλιππος.



Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος απέκτησαν 4 παιδιά, 8 εγγόνια και 12 δισέγγονα

Η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Φίλιππο Μαουντμπάτεν, πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας, στις 20 Νοεμβρίου του 1947 στο αββαείο του Ουέστμινστερ. Πριν τον γάμο ο Φίλιππος έλαβε τον τίτλο «Δούκας του Εδομβούργου». Το 1952 η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ'. Σε όλη την διάρκεια της βασιλείας της ο Φίλιππος, ο οποίος εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στο βασιλικό ναυτικό, στάθηκε στο πλευρό της με την Ελισάβετ σε συνέντευξή της το 1997 να τονίζει πως ο σύζυγός της είναι η «δύναμή» της και ο «βράχος» της.



Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον πρίγκιπα Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Εδουάρδο, οκτώ εγγόνια και 12 δισέγγονα.




Ανεβαίνει η θερμοκρασία, τοπικές βροχές από το βράδυ

«Απαγορευτικό» στους ανεμβολίαστους από αύριο - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης