Αίγυπτος: Γέμισαν σκορπιούς τα σπίτια μετά από σφοδρές καταιγίδες

Αίγυπτος: Γέμισαν σκορπιούς τα σπίτια μετά από σφοδρές καταιγίδες

Συναγερμός στο Ασουάν- Το φαινόμενο προκλήθηκε από σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή - Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα τσιμπήματα των σκορπιών, που «ξεβράστηκαν» από την έρημο  στην πόλη

σκορπιοσ
Σκορπιοί που ξεβράστηκαν από τις υπόγειες κρυψώνες τους στην έρημο λόγω των πρόσφατων καταιγίδων, έχουν τσιμπήσει περισσότερους από 500 ανθρώπους στην πόλη Ασουάν, στη νότια Αίγυπτο.

Οι πολυήμερες χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις και πλημμύρες στην περιοχή, εκτόπισαν τους σκορπιούς από τα λαγούμια τους και τους παρέσυραν προς τα χωριά, σύμφωνα με τον αιγυπτιακό ειδησεογραφικό οργανισμό Mada. Οι καταιγίδες κατέστρεψαν επίσης κτίρια, ξερίζωσαν δέντρα και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση σε τμήματα του Ασουάν.



Εκατοντάδες άνθρωποι που δέχθηκαν τσιμπήματα, χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ τρεις από αυτούς πέθαναν στις 13 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο κυβερνήτης του Ασουάν, υποστράτηγος Άσραφ Αττίγια και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, αρνήθηκαν ότι οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν από τσιμπήματα σκορπιών, ανέφερε η Mada.

«Τα συμπτώματα που ανέφεραν οι τραυματίες περιλάμβαναν έντονο πόνο, πυρετό, εφίδρωση, εμετό, διάρροια, μυϊκό τρέμουλο και συσπάσεις στο κεφάλι», ανέφερε το Al Jazeera. Η διοικητική αρχή του Ασουάν διένειμε περισσότερες από 3.000 δόσεις αντιοφικού ορού σε τοπικά νοσοκομεία και κλινικές, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χαλίντ Μέγκαχεντ, σε δήλωση που ανάρτησε στο Facebook στις 13 Νοεμβρίου.

Κλείσιμο


Υπολογίζεται ότι στην Αίγυπτο ζουν 31 είδη σκορπιών, έγραψαν επιστήμονες το 2017 στο «Al Azhar Bulletin of Science». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται σκορπιοί με χοντρή ουρά του γένους Androctonus, οι οποίοι θεωρούνται οι πιο θανατηφόροι στη Γη, και το γένος Leiurus quinquestriatus, το οποίο εντοπίζεται συχνά στο Ασουάν.

Περίπου 5.000 άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν κάθε χρόνο μετά από τσίμπημα σκορπιού, σύμφωνα με έκθεση του 2009 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Clinical Neurotoxicology».

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Ασουάν που έφεραν τους σκορπιούς στα χωριά, έχουν μια σύγχρονη εξήγηση: την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο Μαχμούντ Σαχίν, διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης και Πρόβλεψης Καιρού της Αιγυπτιακής Μετεωρολογικής Αρχής.

Πηγή: livescience.com

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός εργάτης στον ΗΣΑΠ: Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα στο ηλεκτρικό

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς παρέλαβε το μεταπτυχιακό της κόρης της: «Κοίτα, τα κατάφερε το κορίτσι μου!»

Εκλογές στη Βουλγαρία: Οι σαραντάρηδες από το Χάρβαρντ που έκαναν την έκπληξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης