Συνελήφθη στη Βουλγαρία άνδρας που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία στο Βέλγιο

Συνελήφθη στη Βουλγαρία άνδρας που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία στο Βέλγιο

Βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για τον Γιασίν Λασίρι, φερόμενο ως στενό συνεργάτη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ — του συντονιστή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 που αιματοκύλισαν το Παρίσι

Yassine_Lachiri
Οι αρχές της Βουλγαρίας συνέλαβαν καθώς εισερχόταν στη χώρα μέσω των συνόρων της με την Τουρκία έναν άνδρα που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία στο Βέλγιο, έκαναν γνωστό χθες Πέμπτη οι βουλγαρικές αρχές.

Συνελήφθη προχθές Τετάρτη κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης που διεξήγαγαν οι μυστικές υπηρεσίες και η συνοριοφυλακή, εξήγησε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η βουλγαρική εισαγγελία.

Σύμφωνα με το κείμενο, καταζητείτο «σε σχέση με ποινή είκοσι ετών κάθειρξης για τρομοκρατία που του είχε επιβληθεί από δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας», καθώς και μια δεύτερη ποινή κάθειρξης εννέα ετών και πέντε μηνών που του είχε επιβληθεί από τη δικαιοσύνη της Τουρκίας.

Όταν επικοινώνησε μαζί της το Γαλλικό Πρακτορείο, η εισαγγελία απέφυγε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για τον Γιασίν Λασίρι, φερόμενο ως στενό συνεργάτη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ — του συντονιστή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Πηγή προσκείμενη στην έρευνα επιβεβαίωσε πως πράγματι πρόκειται για τον κ. Λασίρι.

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής βελγικής εισαγγελίας διαβεβαίωσε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ετοιμάζεται αίτημα έκδοσης. «Συνελήφθη πρόσωπο που θα ζητήσουμε να εκδοθεί», είπε.

Ο Γιασίν Λασίρι καταδικάστηκε ερήμην το 2015 να εκτίσει ποινή κάθειρξης 20 ετών από δικαστήριο των Βρυξελλών στο πλαίσιο δίκης που αφορούσε δίκτυο στρατολόγησης τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο κ. Λασίρι έχει μαροκινή υπηκοότητα. Η βελγική εθνικότητα του αφαιρέθηκε με δικαστική απόφαση ερήμην το 2020.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Οικονόμου απάντησε στον Τσίπρα για τις «ανατιμήσεις» και την «ακρίβεια»

Στην κρίση του δικαστηρίου η εκτέλεση της ποινής μετά από έφεση

Πρώτα κοινά ναυτικά γυμνάσια ΗΑΕ, Μπαχρέιν, Ισραήλ και ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης