Τραγωδία στο φεστιβάλ Astroworld: Ένα 9χρονο αγόρι μεταξύ των τραυματιών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Τραγωδία στο φεστιβάλ Astroworld: Ένα 9χρονο αγόρι μεταξύ των τραυματιών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Σε εξέλιξη έρευνα  για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε οκτώ θανάτους και 300 τραυματισμούς στο sold-out φεστιβάλ - Περισσότερες από 20 αγωγές έχουν κατατεθεί, κατηγορώντας τους διοργανωτές ότι δεν εφάρμοσαν απλά μέτρα ελέγχου του πλήθους

Ezra-Blount
Τρεις θαυμαστές του φεστιβάλ του Astroworld, συμπεριλαμβανομένου ενός 9χρονου αγοριού, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας του χαμού που προκλήθηκε όταν χιλιάδες έσπευσαν στη σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης του ράπερ Τράβις Σκοτ στο Τέξας το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο δήμαρχος του Χιούστον την Τετάρτη.

Ο μικρός Έζρα Μπλουντ, από το Τάιλερ του Τέξας , παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση λόγω τραυματισμών στην καρδιά, στους πνεύμονες και στον εγκέφαλο που υπέστη όταν ποδοπατήθηκε από το πλήθος την Παρασκευή το βράδυ, είπε ο παππούς του Μπέρνον Μπλουντ.

«Είμαι θυμωμένος γιατί έχει αναστατώσει την οικογένειά μας και αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας είχαν κάνει το σωστό», είπε ο Μπλουντ, προσθέτοντας ότι ο εγγονός του βρίσκεται σε κώμα.



Ο δήμαρχος Σιλβέστερ Τέρνερ είπε ότι η ερευνά των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί τι προκάλεσε οκτώ θανάτους και 300 τραυματισμούς στο sold-out φεστιβάλ, το οποίο συγκέντρωσε 50.000 θαυμαστές.

Κλείσιμο
astroworld-houston-1


Ο Τέρνερ διάβασε τα ονόματα των οκτώ ατόμων που σκοτώθηκαν, ηλικίας από 14 έως 27 ετών και κατάγονταν από το Τέξας, το Ιλινόις και την πολιτεία της Ουάσιγκτον και στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για όσους τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

8_τραβις


Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Astroworld, το οποίο περιλάμβανε παραστάσεις από σταρ της χιπ χοπ όπως ο Drake και ο Young Thug, δεν περιλάμβαναν μέτρα αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων συνωστισμού, ανέφεραν οι αρχές.

Τα νεότερα για τους τραυματίες στο Astroworld Festival


Περισσότερες από 20 αγωγές έχουν κατατεθεί, κατηγορώντας τους διοργανωτές ότι δεν εφάρμοσαν απλά μέτρα ελέγχου του πλήθους ή δεν στελέχωσαν σωστά την εκδήλωση.

astroworld-houston-2


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Ανοιχτό ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για ανεμβολίαστους

Αλέξης Κούγιας για το τροχαίο: Με αγαπάει ο Θεός γιατί έχω βοηθήσει πολλούς, έχω κατάγματα στο αριστερό χέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης