Μακρόν και Καμάλα Χάρις επιχειρούν να... «επουλώσουν τις πληγές» από τα υποβρύχια

Μακρόν και Καμάλα Χάρις επιχειρούν να... «επουλώσουν τις πληγές» από τα υποβρύχια

Ο Γάλλος Πρόεδρος και η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι και μιλούν για την "κρισιμότητα" της γαλλο-αμερικανικής συνεργασίας

24915521
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις επέμειναν σήμερα στην «κρίσιμη» συνεργασία μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ μπροστά «στην αρχή μια νέας εποχής», δύο μήνες μετά την κρίση με τα αυστραλιανά υποβρύχια.

«Συμφωνούμε στο ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής και ότι η συνεργασία μας είναι απόλυτα κρίσιμη», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στην αρχή μιας συνάντησης, που διήρκησε μιάμιση ώρα, με την Κάμαλα Χάρις, η οποία έφθασε χθες στο Παρίσι στο πλαίσιο πενθήμερης επίσκεψης.

Η Κάμαλα Χάρις θα παραστεί αύριο στις εκδηλώσεις της 11ης Νοεμβρίου, στο Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη και την Παρασκευή σε μια Σύνοδο για τη Λιβύη.

Η επίσκεψή της αναμένεται να συμβάλει στην ολοκλήρωση της συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών, που ξεκίνησε από τη συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στη Ρώμη, στις 29 Οκτωβρίου.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση στη Ρώμη πριν από κάποιες ημέρες με τον πρόεδρο Μπάιντεν, η οποία έδειξε τον δρόμο για τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια», συμπλήρωσε ο Μακρόν, στην αρχή της συνάντησης αυτής που διεξήχθη με την παρουσία, μεταξύ άλλων, του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν και της υπουργού για την Ισότητα Γυναικών-Ανδρών Ελιζαμπέτ Μορενό.

«Οι Γάλλοι είναι πολύ υπερήφανοι που σας έχουν» εδώ, συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
«Πιστεύω, και εμείς συμμεριζόμαστε αυτήν την άποψη, ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής, πλούσιας σε προκλήσεις, αλλά και σε ευκαιρίες», του απάντησε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όταν η Γαλλία και οι ΗΠΑ εργάστηκαν μαζί κατά το παρελθόν, αυτό στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, χάρη στις κοινές αξίες και προτεραιότητές μας», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως οι δύο χώρες «έχουν κοινή επιθυμία να ηγηθούν παγκοσμίως για να βοηθήσουν τα άλλα κράτη σε αυτήν την τραγική εποχή» της πανδημίας.

Από την άφιξή της χθες, η Χάρις επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Παστέρ όπου συναντήθηκε με Αμερικανούς και Γάλλους ερευνητές, που εργάζονται στην Covid-19.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο έρωτας του Χρήστου Κυριαζή με την Βάνα Μπάρμπα, ο χωρισμός και η επιτυχία «Έχω Κλάψει»

Επίθεση Λουκασένκο προς Ευρωπαίους ηγέτες: «Καθάρματα, τρελοί, θέλετε να σας προστατεύσω από τους μετανάστες;»

Επικυρώθηκε από την ΕΕ το πρόστιμο «μαμούθ» των €2,42 δισ. στη Google
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης