Ζαΐρ Μπολσονάρου: Το γλωσσικό ατόπημα με τον... Τζιμ Κάρεϊ και η απροσεξία του στην G20

Ζαΐρ Μπολσονάρου: Το γλωσσικό ατόπημα με τον... Τζιμ Κάρεϊ και η απροσεξία του στην G20

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος τα έχει μάλλον... λίγο χαμένα - Μπέρδεψε τον Τζον Κέρι με τον κωμικό ηθοποιό και πάτησε το πόδι της Μέρκελ

bolsonaro-0
Έκανε τη μία γκάφα πάνω στην άλλη. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου έκανε λάθη στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20 στη Ρώμη και, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τα διεθνή ΜΜΕ, όπως σχολιάζει το γαλλικό περιοδικό «Closer».

Κατά την επίσκεψή του στην ιταλική πρωτεύουσα το περασμένο Σαββατοκύριακο για τη σύνοδο κορυφής της G20, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, μπέρδεψε τα ονόματα των συνομιλιτών του.

Σε συνέντευξή του στο βραζιλιάνικο κανάλι «TV Brasil», ο Μπολσονάρου ισχυρίστηκε ότι είχε μια συνομιλία με έναν πολύ ιδιαίτερο συνομιλητή. «Ναι, μίλησα και με τον Τζιμ Κάρεϊ αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό, συγγνώμη που δεν μπορώ να σας πω τίποτα περισσότερο», είπε. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δεν μίλησε με τον κωμικό ηθοποιό Τζιμ Κάρεϊ αλλά με τον ειδικό απεσταλμένο του Τζο Μπάιντεν για το κλίμα, Τζον Κέρι.

Ήταν ένα λάθος που προκάλεσε γέλιο στους χρήστες του Διαδικτύου στο Twitter αλλά και στα αμερικανικά ΜΜΕ. Στο αμερικανικό κανάλι CBS, ο παρουσιαστής Στίβεν Κόμπερ, που παρουσιάζει την εκπομπή «The Late Show», έκανε πλάκα με την γκάφα του Βραζιλιάνου προέδρου.

Εκτός από το λεκτικό του ατόπημα, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του G20, ο Μπολσονάρου ήταν και απρόσεκτος. Στις 30 Οκτωβρίου, στο δείπνο προς τιμήν των ηγετών, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, πάτησε το πόδι της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ. Κάπου γλίστρησε ή δεν είδε καλά...

«Δεν είμαι τόσο κακός όσο λένε τα ΜΜΕ», φέρεται να είπε ο Μπολσονάρου στη Μέρκελ σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την απροσεξία του. Κάνοντας μία αποτίμηση του ταξιδιού του Μπολσονάρου στη Ρώμη, τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για φιάσκο.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας επέστρεψε νωρίτερα και δεν πόζαρε ούτε στην παραδοσιακή φωτογραφία.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση «μέτρα για τους ανεμβολίαστους»: Οι Αθηναίοι στην Ερμού για τα ψώνια τους - Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ

Κορωνοϊός: Εμβόλια και φάρμακα αλλάζουν τα δεδομένα της πανδημίας

Καιρός: «Τοπίο στην ομίχλη» και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης