Βουλγαρία: Ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος συνελήφθη για επίθεση σε κέντρο της ΛΟΑΤ κοινότητας

Βουλγαρία: Ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος συνελήφθη για επίθεση σε κέντρο της ΛΟΑΤ κοινότητας

Ο Μπαγιάν Ρασάτε κατηγορείται για χουλιγκανισμό και πρόκληση σωματικής βλάβης – Ως επικεφαλής ομάδας φέρεται ότι προκάλεσε επεισόδια σε κέντρο στη Σόφια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της τρανς κοινότητας

boyah_rasate
Για χουλιγκανισμό και για πρόκληση σωματικής βλάβης συνελήφθη και κατηγορείται ένας ακροδεξιός εθνικιστής υποψήφιος των προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία, που θα διεξαχθούν στις 14 Νοεμβρίου.

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη που έγινε μετά την επίθεση το Σαββατοκύριακο σε κέντρο της ΛΟΑΤ κοινότητας στη Σόφια.

Ο Μπαγιάν Ρασάτε, γνωστός για τις ακραίες θέσεις του εναντίον της ΛΟΑΤ κοινότητας, προφυλακίστηκε για 72 ώρες μετά την άρση της ασυλίας που είχε ως προεδρικός υποψήφιος. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι δεν έχει ομολογήσει ενοχή για τις αποδιδόμενες κατηγορίες και αρνήθηκε να προχωρήσει σε δηλώσεις.

«Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ξεχωρίζουν για το απίστευτο θράσος και ασέβεια προς τα δημοκρατικά θεμέλια του κράτους», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Κλείσιμο
Полицаи отведоха с патрулка Боян Расате след излизането му от участие в БН


Το χρονικό της επίθεσης

Όλα έγιναν αργά το Σάββατο, όταν μια ομάδα περίπου 10 ατόμων με επικεφαλής τον Ρασάτε, έκανε έφοδο στο κέντρο Rainbow Hub κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της τρανς κοινότητας αργά το Σάββατο, χτυπώντας έναν υπάλληλο στο πρόσωπο, αναποδογυρίζοντας πάγκους και τραπέζια, είπε το Ίδρυμα Bilitis, που διευθύνει το κοινοτικό κέντρο. Η επίθεση επικρίθηκε από κορυφαία πολιτικά κόμματα της Βουλγαρίας και καταδικάστηκε έντονα από πρεσβείες 11 δυτικών χωρών στη Σόφια.

Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Δανίας και της Ολλανδίας μεταξύ άλλων, χαρακτήρισαν σε κοινή τους ανακοίνωση την επίθεση «παράλογη» και επισκέφτηκαν τη Δευτέρα το κέντρο Rainbow Hub για να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Terry Reintke, MEP, Greens, thank you for your support!

Posted by Rainbow Hub on Sunday, October 31, 2021


Ο Ρασάτε, ο οποίος καταδικάστηκε για παραβίαση της δημόσιας τάξης κατά τη διάρκεια της πρώτης παρέλασης ομοφυλοφίλων στη Σόφια το 2008, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και πέντε έτη εάν καταδικαστεί.




Ειδήσεις σήμερα:

Στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ η ισραηλινή εταιρεία NSO για το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus


Καθηγήτρια στη Λάρισα κατήγγειλε τον προϊστάμενό της για βιασμό


«Η Εκκλησία τηρεί την τάξη» απαντούν στον ΣΥΡΙΖΑ κύκλοι της Ιεράς Συνόδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης