Έρευνες για ύποπτα ακροδεξιά στοιχεία εντός του στρατού πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο

Έρευνες για ύποπτα ακροδεξιά στοιχεία εντός του στρατού πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο

Αφορούν συγκεκριμένα τέσσερις νεαρούς που φέρονται να αντάλλαζαν εξτρεμιστικές απόψεις μέσω κοινωνικών δικτύων

stratos
Αστυνομικές έρευνες για ύποπτα ακροδεξιά στοιχεία εντός του στρατού πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον Τύπο.

Οι έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, πραγματοποιήθηκαν σε τρία στρατόπεδα και οχτώ οικίες στρατιωτικών, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας. Αντικείμενο των ερευνών είναι η διερεύνηση για ενδεχόμενη υποκίνηση μίσους και βίας κατά μειονοτήτων, αλλά και για υποκίνηση σε διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι έρευνες αποτελούν συνέχεια της υπόθεσης του ακροδεξιού στρατιώτη Γιούργκεν Κόνινγς που απειλούσε να σκοτώσει γνωστό Βέλγο ιολόγο και ο οποίος τελικά βρέθηκε νεκρός πριν από μερικούς μήνες σε δάσος του Βελγίου. Ωστόσο, οι σημερινές έρευνες δεν έχουν άμεση σχέση με τον θάνατο του Κόνινγκς, αλλά αναδεικνύουν την έλλειψη επιτήρησης ριζοσπαστικοποιημένων στοιχείων εντός του βελγικού στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, οι έρευνες στόχευσαν συγκεκριμένα τέσσερις νεαρούς γαλλόφωνους στρατιώτες που αντάλλαξαν εξτρεμιστικές απόψεις μέσω κοινωνικών δικτύων. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι κανείς δεν έχει οδηγηθεί ακόμα σε ακρόαση. Προς το παρόν οι έρευνες επικεντρώνονται στις προσπάθειες κατάσχεσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και των κινητών τηλεφώνων των υπόπτων. «Τα άτομα που δυνητικά εμπλέκονται είναι ύποπτα ότι διέδωσαν ή έθεσαν στη διάθεση του κοινού μηνύματα με σκοπό να υποκινήσουν τη διάπραξη αδικήματος που σχετίζεται με την τρομοκρατία», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία προσθέτει ότι η υπόθεση βρίσκεται στο πλαίσιο κυκλωμάτων «ύποπτων για σύνδεση με την ακροδεξιά».

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με αίσιο τέλος: Σε κλειδωμένο σπίτι βρέθηκε η 4χρονη «Μαντλίν» της Αυστραλίας

Κορωνοϊός: Μέτρα από το Σάββατο και ενίσχυση του ΕΣΥ - Βαρύ «φορτίο» με 12.000 κρούσματα και 700 εισαγωγές σε 48 ώρες

Covid Free Gr Wallet: Νέα εφαρμογή για να αποθηκεύουμε τα πιστοποιητικά Covid στο κινητό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης