Τουρκία: Διώκονται 30 χρήστες του Twitter για τις αναρτήσεις σχετικά με την υγεία του Ερντογάν

Τουρκία: Διώκονται 30 χρήστες του Twitter για τις αναρτήσεις σχετικά με την υγεία του Ερντογάν

Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες κατά των συγκεκριμένων χρηστών για «παραπληροφόρηση» - Σάλος στην γειτονική χώρα με τα χιλιάδες μηνύματα στο Twitter  - «Εμπιστεύσου τον φίλο, φοβού τον εχθρό...», γράφει ο Φαχρετίν Αλτούν

erdogan-orthios-arthro
Η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας ξεκίνησε έρευνα κατά 30 ατόμων, χρηστών του Twitter, για διασπορά «ψευδών ειδήσεων» σχετικά με την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι το hashtag #dead ξεκίνησε στο αναφερόμενο στον πρόεδρο της χώρας.

«Κάτω από το προαναφερθέν hashtag εντοπίστηκαν 30 άτομα, τα οποία κρίθηκε ότι μοιράστηκαν παραπληροφόρηση και περιεχόμενο χειραγώγησης, καθώς και περιεχόμενο που προσβάλλει, χλευάζει, προσβάλλει και υβρίζει τον Πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχουν κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον τους».

Απάντηση στις φήμες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν παρουσιάζοντας βίντεο που παρουσιάζει τον Τούρκο πρόεδρο να εξέρχεται της προεδρικής λιμουζίνας.

Τις τελευταίες ώρες έχουν ξεσπάσει σφοδρές αντιδράσεις στην γειτονική χώρα λόγω των αναρτήσεων στο Twitter οι οποίες παρουσίαζαν τον Ερντογάν βαριά άρρωστο με την υγεία του να έχει υποστεί ραγδαία επιδείνωση, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έφτασαν μέχρι στο σημείο να τον παρουσιάσουν νεκρό! Για τις συγκεκριμένες φήμες, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit κατηγόρησε την αντιπολίτευση λέγοντας πως τρολς του διαδικτύου που πρόσκεινται σε αυτήν, δίχως ανθρωπισμό παρουσιάζουν νεκρό τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, με μία ανάρτησή του στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν, και με το μήνυμα «Εμπιστεύσου τον φίλο, φοβού τον εχθρό...» ουσιαστικά διαψεύδει πως ο Ερντογάν είναι άρρωστος δείχνοντάς τον να βαδίζει αφότου έχει βγει από το προεδρικό όχημα  στην τελετή αποχαιρετισμού που πραγματοποιήθηκε κατά την αναχώρησή από την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα.

Δείτε το βίντεο:
Κλείσιμο

Νωρίτερα ηΥeni Akit αναφερόμενη στο θέμα, ρίχνει την ευθύνη για την φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην αντιπολίτευση και τα τρολ της, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Τα αριστερόστροφα τρολ που εκτόξευαν το μίσος τους για τον Ερντογάν στις αναρτήσεις με το hashtag #dead αποκάλυψαν πώς έχασαν εντελώς τα ανθρώπινα συναισθήματά τους», έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

twitter-1


Η εφημερίδα καταλόγιζε ψυχολογικά προβλήματα σε όσους αναπαράγουν την φημολογία αυτή χαρακτηριζόντάς τους αχρείους. «Δεν είναι γνωστό αν οι αρχές θα λάβουν μέτρα για αυτούς τους λογαριασμούς που διαδίδουν το ψέμα ότι ο Πρόεδρος της χώρας είναι νεκρός και όχι μόνο», τόνιζε.

akit-1


Νερό στον μύλο της φήμης για επιδείνωση της υγείας του Ερντογάν, έριξε και ο βουλευτής του CHP, Aykut Erdoğdu, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για πολλά μηνύματα που λαμβάνει για την υγεία του Ερντογάν.

«Τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν επανέρχονται συνεχώς... Η πολιτική μου ζωή πέρασε πολεμώντας ενάντια στον Ερντογάν. Αδικήθηκα σε δεκάδες μηνύσεις που άσκησε εναντίον μου ο Ερντογάν… Η μόνη μου επιθυμία είναι ο Ερντογάν να μπει στις εκλογές υγιής και σε φόρμα και να λογοδοτήσει στον κόσμο στις κάλπες», αναφέρει ο Τούρκος βουλευτής.


Την ίδια ώρα πάντως στην γειτονική χώρα μαζικά είναι τα μηνύματα που δημοσιεύουν στο Twitter για τα 19 χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από τον Ερντογάν.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, με ανάρτησή του, του ευχήθηκε χρόνια πολλά.


Οι παραπάνω φήμες πάντως ενισχύθηκαν και από το βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες και δείχνει έναν αρκετά καταβεβλημένο Ερντογάν να περπατά με δυσκολία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, φαίνεται να σέρνει τα βήματά του με δυσκολία, αποχωρώντας από τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας.

Νωρίτερα πάντως δημοσιεύθηκε βιντεομήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν προς την Σύνοδο Επιχειρηματιών της γειτονικής χώρας που διεξάγεται στο Ικόνιο. «Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα είναι εγγενές χαρακτηριστικό του τουρκικού έθνους και ότι ο καθένας μπορεί να είναι ιδιαίτερα παραγωγικός στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία όταν του δοθεί η ευκαιρία».



Για την ιστορία πάντως, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου υφίσταται κανονικά με μοναδική αλλαγή την ακύρωση της συνάντησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ η οποία πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη. Το πρόγραμμα του Ερντογάν θα ξεκινήσει στις 14:45 και μέχρι αργά το απόγευμα θα συναντά πρέσβεις χωρών όπως της Ουκρανίας, της Μογγολίας και του Κατάρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στην Τουρκία με φήμες στο Twitter για την υγεία του Ερντογάν

Κορωνοϊός: Μέτρα από το Σάββατο και ενίσχυση του ΕΣΥ - Βαρύ «φορτίο» με 12.000 κρούσματα και 700 εισαγωγές σε 48 ώρες


Κλίο Σμιθ: Δείτε βίντεο από τη διάσωση της «Μαντλίν της Αυστραλίας» 18 ολόκληρες ημέρες μετά την αρπαγή της!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης